Dames 1 sluit vriendschappelijke wedstrijd met winst af.

Semper Altius VR1

4 - 1

DVO '32 VR1

9 september 2019 20:00

Maandag avond om 20:00 stond er voor de Semper Altius VR een vriendschappelijke wedstrijd op het programma tegen DVO ’32 VR1. Enkele weken geleden waren we al rond gekomen om deze te spelen en maandag avond was het zover. De tegenstander zag er indrukwekkend uit met hun club jassen, trainings pakken en tassen. Ze werden geschat rond de 20 en zagen er fit en zeer gemotiveerd uit.

Dat alles maakte onze dames niet uit want ook zij waren fit, gemotiveerd en hadden er zin in. Na de wedstrijd bespreking en de warming-up klonk het fluit signaal van scheids Joop die voor deze gelegenheid was geregeld. Tijdens de warming up zagen we al dat ze gemakkelijk konden tikken en dat bleek ook wel toen de wedstrijd begon. Ze konden hun 3 hoekjes snel maken en vinden alleen zetten onze dames hoog druk en waar ze minder goed mee omgingen. De druk bleef er goed opstaan en binnen enkele minuten kwam ook de eerste doel poging.

De DVO keepster stond niet te slapen en hield de bal, waarop de SA VR verder gingen. Ook wij konden de bal rond laten gaan en na een mooie kap actie was het Amber die de 1-0 maakte. Heel de 1ste helft waren de SA dames dominant en kreeg de tegen weinig tot geen kans. Duels werden gewonnen maar ook verloren hierdoor kreeg DVO VR een mooie voor langs het SA doel alleen door stomme pech werd het een eigen doel en gingen we met 1-1 de rust in.

Voor nu was het een hele mooie wedstrijd tegen een goed gemotiveerde tegenstander en we wisten dat we nog klaar waren. Na de rust gingen de SA dames dan ook weer snel druk zetten en dat had het zelfde resultaat, de DVO dames kwamen niet in hun spel maar maakte wel div mooie combinatie’swaardoor onze dames scherp werden gehouden. De tegenstander kwam er af en toe gevaarlijk uit en moesten de dames een tandje bijzetten. Wat door een mooie uitbraak de 2-0 opleverde door Kim. DVO was nog klaar met de wedstrijd maar gaf ook wat ruimte weg achterin waardoor Diana de 3 en 4-1 kon maken zodat we deze vriendschappelijke met winst konden afsluiten. Het was een mooie wedstrijd die gelijk opging met een leuke tegenstander.