0 - 2

Semper Altius JO15-1

Groep 4 05

14 september 2019 11:00

Om redenen die me nog steeds onbekend zijn, zijn de jongens onder 15 dit seizoen ingedeeld in de vierde klasse. Dat is twee klassen lager dan dat Maurice voor dit seizoen had aangevraagd. De eerste wedstrijden tegen Concordia en RKDEO werden zonder groots te spelen ruim gewonnen. De negenklapper tegen Concordia maakte dat RKDEO het team voor de tweede wedstrijd op een aantal plekken had versterkt met een paar jongens uit het eerste elftal. Gek genoeg maakte dat de wedstrijd in ieder geval voor onze verdediging wat uitdagender en daardoor leuker dan de eerste. De frustratie van deze ingevlogen versterkingen, dat zij het verschil niet konden maken tegen Semper, was voor mij het hoogtepuntje van deze wedstrijd. Ook in de derde wedstrijd bij Leidschenveen was het niveauverschil tussen spelertjes van het thuisteam opvallend groot. Leidschenveen had overigens net als wij haar eerste twee wedstrijden gewonnen. Doorgaan in de bekerronde stond dus op het programma en eventueel een plaatsing in de gewenste hogere klasse.   Ons elftalletje dit jaar bestaat voor het overgrote deel uit jongens die elkaar al jaren kennen. Zowel op het veld als erbuiten en dat zie je in de manier hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze spelen. Het verschil deze wedstrijd was dan ook al snel gemaakt. Het was Jan die een prachtige voorzet van Renzo ineens met binnenkantje voet langs de keeper schoot voor de 1-0 en het was Kees die even later een snel en mooi uitgevoerd een-tweetje tussen Renzo en Jayden bekroonde met de 2-0. Voor rust hadden we met gemak al kunnen uitlopen naar een grotere voorsprong maar een klein beetje geluk ontbrak. Na rust probeerde Leidschenveen wat te forceren door sneller met veel mensen op onze helft te komen. Achterin speelden we gewoon solide en georganiseerd en wisten we prima de opkomende spelers op te vangen. Voorin kregen we door de geboden ruimte handenvol goede kansen maar op onverklaarbare wijze lukte het de keeper van de tegenpartij om zijn doel in de tweede helft schoon te houden. Max en Colin T. demonstreerden in het wat onvriendelijker wordende einde van de wedstrijd nog even wat Mathijs de Ligt bij Juventus nog moet leren om zonder tegengoal de wedstrijd af te sluiten. Meer dan verdiend ging de derde overwinning de boeken in en is het even afwachten of de KNVB in al haar wijsheid ons een plekje gunt in een wat uitdagender competitie.   Ondanks het gebrek aan echte weerstand moet ik zeggen dat het spel van ons team me bevalt. Meer dan voorgaande jaren wordt er gecombineerd en komen we tot uitgespeelde kansen. In alle drie de wedstrijden hadden we met iets meer geluk dubbele cijfers kunnen halen als je kijkt naar het aantal gecreëerde mogelijkheden. Ondanks het feit dat we vooral onder14-spelertjes hebben spelen we fel en met de juiste agressie. Zonder iemand te kort te willen doen valt vooral Kees in de punt op die de bijna onmogelijke taak heeft om onze naar Sparta gegane cultheld Allen te doen vergeten. Doordat hij iedere keer de bal goed weet vast te houden en terug te leggen op inkomende middenvelders hebben we aanvallend meer wapens dan alleen de lange bal eroverheen.   Ik weet zeker dat dit een leuk jaar gaat worden. De jongens hebben door de zeer gewaarde inzet van een groot aantal sponsors in ieder geval al de prijs gewonnen van best gekleed team uit de vierde klasse. Ook voetballend is het zeker een aanrader om eens een keertje te komen kijken. Ik ben benieuwd wie er volgende week op het programma staat.