85'

4e klasse D

30 november 2019 15:00

Opstelling

Weliswaar nr.1 tegen nr.14, maar zonder liefst 5 spelers uit de basisgroep, dat kon wel eens oppassen worden voor ons. Daar wees het begin niet op, want binnen een minuut of tien misten we enkele reële kansen. Na 11 minuten kwam dan toch het – op dat moment – verdiende doelpunt, een schuiver van aanvoerder Brahim. Verder kwamen we niet, waarbij het gemis van drie voorhoedespelers zich goed deed voelen.

In het tweede deel van de eerste helft zakten we steeds verder terug, wat nog erger werd, toen Patrick (geïrriteerd door enkele niet bestrafte overtredingen) zijn tegenstander bedreigde en met rood kon vertrekken. Het was de vierde keer dat dit ons overkwam; we moeten wél beseffen dat zo niet alleen het elftal gedupeerd wordt, maar dat een opeenstapeling van kaarten ook de naam van Semper geen goed doet. Hoe dan ook, de laatste 20 minuten voor de rust was het spel nauwelijks om aan te zien, ook door een groot aantal te ver doorgevoerde individuele acties. De tweede helft moest dan ook met zorg tegemoet worden gezien.

De pauzetoespraak van trainer Vita hebben we niet bijgewoond, maar misschien ook daardoor kregen we in de tweede helft een ander Semper te zien met meer inzet, een beter teamverband en de echte wil om met 10 tegen 11 overeind te blijven. Wél kreeg de Zoetermeerse staartploeg een optisch overwicht, maar het zwakke punt van hen bleef de afwerking en zo kreeg de betrouwbaar keepende Joey niet eens veel moeilijk werk te doen. Intussen was bij ons Maurits vervangen door Ahmad Ahmead die prima inviel en later Raily door Beau van der Heiden. Ruim 5 minuten voor tijd kwamen we, misschien wat geflatteerd, op 2-0, toen wederom Brahim de bal voor het intikken had.

Zo bleven we ongeslagen bovenaan, maar het zal duidelijk zijn dat in de resterende twee moeilijke wedstrijden vóór de winterstop een beter spelletje op de mat zal moeten worden gelegd dan afgelopen zaterdag. Hopelijk zullen enkele spelers die tegen Oosterheem niet beschikbaar waren weer kunnen worden opgesteld. Tot slot: basisdebutant Max Poldervaart speelde een uitstekende wedstrijd op de rechtsbackplaats.