Semper Altius 1

4e klasse D

16 november 2019 14:30

Opstelling Semper Altius 1

De viering van het 100- jarig bestaan van de Haagse Politie Sport Vereniging a.s. zaterdag was de reden dat de KNVB in haar wijsheid besloot deze wedstrijd uit de tweede periode vooruit te laten spelen. Jammer genoeg kregen we nu niet de kans in de inhaalwedstrijd tegen DVC zelf de titel van de eerste periode te behalen. De ontmoeting in het Zuiderpark is voor ons nooit een makkie en dat was ook deze keer het geval. Een slecht, glad veld, een onprettige tegenstander en eigen onvolledigheid (vier spelers uit de basisgroep moesten we missen) waren de oorzaak van een matige wedstrijd die wél zeer verdiend werd gewonnen, maar met onnodig krappe cijfers.

Binnen 10 minuten ontsnapten we aan een achterstand bij een snelle doorbraak van de HPSV-spits; onze verdedigers konden gelukkig een doelpunt voorkomen. Even later een oploop, waarbij een HPSV’er duidelijk zichtbaar een slaande beweging maakte. Gevolgen had dit niet en het milde optreden van de scheidsrechter leidde ertoe dat de wedstrijd nu en dan weinig met voetballen te maken had. Enkele tegenstanders lieten ook zien dat zij een degelijke opleiding op een toneelschool achter de rug hadden. Tussen de bedrijven door kregen we een duidelijk overwicht met kansen voor o.m. Brahim, Raily (paal), Mick en Justin, maar de afwerking bleef een zwak punt.

De tweede helft begon veelbelovend. Patrick Suijkerbuijk die in het veld was gekomen voor Kees van der Straaten (ogenschijnlijk licht geblesseerd) ondernam na 5 minuten een rush over links en zijn voorzet bereikte Brahim die deze keer raak schoot. Daarbij leek het niet te blijven, want de thuisclub had weinig meer in te brengen. De HPSV-keeper moest regelmatig in actie komen en hield in het laatste kwartier ook Max Poldervaart (vervanger van Mick) af van een doelpunt, toen hij alleen op hem afkwam. Het laatste kwartier zette HPSV een tandje bij om toch nog gelijk te maken, maar onze verdediging bleef zonder veel moeite overeind en Joey kwam nauwelijks in gevaar. Het was en bleef 0-1 en deze stand gaf, zoals gezegd, de veldverhouding niet goed weer. Enig punt om te onthouden: de ruim 91- jarige had de bijna 100- jarige verslagen.

Semper leidt nu zowel in de eerste periode (met drie punten voorsprong op Vredenburch) als in de tweede periode, waarin we zaterdag vrij zijn en moeten afwachten, wat onze concurrenten gaan doen. De eerstvolgende competitiewedstrijd spelen we op 30 november thuis - op onze nieuwe kunstgrasmat- tegen Oosterheem.