GDA 1

4e klasse D

1 februari 2020 15:00

Opstelling

De topper tegen concurrent GDA is na een bijzonder boeiende en spannende strijd met 4-2 door ons eerste gewonnen. Daar zag het in het eerste kwart van de wedstrijd helemaal niet naar uit, want de Loosduiners waren toen veel sterker, maar stuitten keer op keer op “man of the match” keeper Joey van Dooren. Na een minuut of 21 was hij echter kansloos, toen een corner hard werd ingekopt (0-1). Geleidelijk kreeg Semper daarna meer greep op de wedstrijd, ook al doordat Peter Aref werd belast met de bewaking van de gevaarlijke spits Nieuwlaat van GDA en Jasper Spruijt naar het middenveld verhuisde. Dat tegen de verhouding in na 38 minuten de gelijkmaker viel, had GDA aan zichzelf te wijten. Spits Rami Abdelrazak werd namelijk in het beruchte gebied onderuitgehaald en de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. Mitchell Beijersbergen schoot de strafschop onhoudbaar in (1-1). GDA leek toen even de kluts kwijt en Semper kreeg de gelegenheid meer de aanval te zoeken. Dit resulteerde in een onverwachte voorsprong bij het aanbreken van de rust: een door Peter Aref hard ingeschoten vrije schop trof via het hoofd van een verdediger doel (2-1).

Het was te verwachten dat onze gasten na de hervatting alles op alles zouden zetten om weer gelijk te komen. Dat gebeurde ook, zonder dat de druk even sterk werd als in de beginfase van de wedstrijd.  Met enig geluk bleven we overeind: zo werd een doelpunt van GDA wegens buitenspel afgekeurd, een beslissing die omstreden was. Een mooie kans om gelijk te komen liet GDA daarna onbenut: een terecht toegekende strafschop trof wél doel, maar de schutter (alweer Nieuwlaat) raakte glijdend de bal twee keer en dat mag nu eenmaal niet.  In de harder wordende wedstrijd liepen we tegen drie gele kaarten (waarvan er één nogal donker van kleur was) aan, terwijl een GDA-er die handtastelijk werd, onbestraft bleef. Maar gelukkig liep het niet uit de hand en namen we het initiatief weer over.  Na twee wissels (Kees van der Straaten voor Sean Jonker en Ahmad Ahmead voor Justin Wenkenbach) was het Rami die halverwege de tweede helft de wel zeer belangrijke derde treffer scoorde. En nog was de wedstrijd niet beslist, want bijna 10 minuten voor tijd kwam GDA met een fraai schot op 3-2. Erg benauwd is het in de slotfase niet meer geworden. Zelfs scoorden we nog een vierde doelpunt van de voet van Mitchell, waarna tot opluchting van alle Semper-spelers, staf en supporters het eindsignaal klonk.

Dit was de zege van het collectief met een geweldige inzet tegen een technisch uitstekend elftal dat wellicht wat minder geluk had dan wij. Het is echter onze prestatie dat we vier doelpunten maakten tegen een ploeg die er in de voorafgaande 13 wedstrijden slechts 7 tegen had gekregen. De drie punten brachten ons weer alleen aan de kop, ook doordat plaatsgenoot Vredenburch volkomen onverwacht verloor van DVC. Zaterdag wacht ons een andere concurrent: TAC’90, waarvan we thuis met liefst 5-1 wonnen. Het eerste kan nu rekenen op heel wat meer tegenstand van een elftal dat deze competitie al 56 keer scoorde. Met evenveel inzet als tegen GDA moet ook dan een goed resultaat haalbaar zijn.