26 oktober 2019 14:00

Scheidsrechter

G.H. (Gerhard) Frikken

Opstelling Semper Altius 1

Je kunt waarschuwen voor onderschatting zoveel je wilt en toch gebeurt het, misschien onbewust: tegen nr. voorlaatst, een vriendenelftal van voormalige zondagclub Graaf Willem, kwamen we zeker in de eerste helft, felheid en snelheid te kort. Met enig geluk haalden we de rust en ook het einde met een gelijke stand en daarmee kwamen we goed weg. Wél moet nog gezegd worden dat het ons niet bepaald meezat door het vroegtijdig uitvallen van beide centrumverdedigers en het feit dat we 40 minuten met 10 man moesten spelen.

Al gauw na het beginsignaal werd duidelijk dat de thuisclub alles op alles zou zetten om de eerste winst binnen te halen. De snelle linkerspits bleek een ware plaaggeest voor de Semper-verdediging, maar gelukkig bleef een doelpunt voorlopig uit. Pech hadden we, toen Kees van der Straaten al binnen een kwartier uitviel; daar stond enig geluk tegenover, toen Mitchel Beijersbergen zijn schot van een meter of 30 over de voor zijn doel staande keeper in het doel zag verdwijnen. Tegen de veldverhouding, maar dat duurde niet lang. Na weer een aanval over links viel net voor rust door een eigen doelpunt de gelijkmaker.

Zouden we de wedstrijd in de tweede helft nog onder controle kunnen krijgen? Daar leek het eerst niet op. Om te beginnen viel al snel Maurits van Straaten uit als gevolg van een al vóór de rust opgelopen enkelblessure. Een andere tegenslag was de rode kaart die Ahmad Ahmead opliep na een forse overtreding op het middenveld. Het leek wat zwaar gestraft, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Maar het is al heel wat keren vertoond: in ondertal gaat een elftal feller spelen en dat gebeurde ook nu. Halverwege de tweede helft wist Graaf Willem echter toch door een snelle counter op 2-1 te komen en leken we voor een bijna onmogelijke taak te staan. Daarna kantelde de wedstrijd en rolde met Raily Petronia als snelle spits de ene na de andere aanval op het doel af. Bijna 5 minuten voor tijd wist Patrick Suijkerbuijk uit een moeilijke hoek raak te schieten en stonden we toch weer gelijk. Zelfs kreeg Raily bij een snelle doorbraak nog de kans om alle drie punten uit het vuur te slepen; dat lukte hem alleen voor de keeper helaas niet en het zou, over de hele wedstrijd gezien, ook niet verdiend zijn geweest. Met het ene punt konden we tevreden zijn; het was voldoende om de koppositie in de vierde klasse D te behouden.

Naar mijn mening moet deze wedstrijd worden opgevat als een waarschuwing voor ons eerste. De komende weken spelen we nog twee keer tegen laag op de ranglijst staande ploegen. Twee overwinningen zouden voldoende zijn op eigen kracht de eerste periodetitel binnen te halen. Dan zal de wedstrijdmentaliteit echter beter moeten zijn dan afgelopen zaterdag in de eerste helft. Om te beginnen a.s. zaterdag de thuiswedstrijd (op grasveld 3) tegen DVC dat voor ons vaak een lastige tegenstander is. Succes!