FC Zoetermeer 1

4e klasse D

5 oktober 2019 15:00

Opstelling

Aan het eind van het vorige verslag sprak ik de verwachting uit dat Zoetermeer een zware tegenstander zou zijn. Dat is niet uitgekomen, ook door de prima wedstrijd die we zelf speelden. Een groot deel van de wedstrijd domineerden we. Zelfs had de overwinning ruimer kunnen uitvallen, wanneer we niet een behoorlijk aantal kansen hadden gemist en in de achterhoede enkele onnodige fouten waren gemaakt. Maar dat deed geen afbreuk aan heel veel positieve dingen, waardoor de supporters (en ik denk ook spelers en staf zelf) een fijne middag hadden op de Hoekpolder.

Semper startte in dezelfde opstelling als vorige week en we kregen al snel een veldoverwicht. Kansen kwamen er ook, vooral door een drietal kopballen, maar doelpunten bleven voorlopig uit. En zoals zo vaak, dan kan er tegen de veldverhouding in een doelpunt aan de andere kant vallen. Zo ook nu: een vrije schop zorgde voor verwarring in onze verdediging, waarvan onze gasten profiteerden en het stond 0-1. Gelukkig viel al snel de gelijkmaker die op naam van Mitchel Beijersbergen kwam; hij kopte een corner van Brahim onhoudbaar in. Tot het rustsignaal bleef het daarbij.

Na de thee zetten we direct een offensief in dat al snel resultaat had. Een corner werd door Maurits die halverwege de eerste helft was ingevallen voor de geblesseerde Colin, vallend steenhard ingekopt. Daarbij bleef het niet, want enkele minuten later maakte vrije verdediger Kees van der Straaten er, alweer met een kopbal, 3-1 van. We dachten de punten al binnen te hebben, maar een slipper van Joey ( die verder weinig te doen kreeg) werd afgestraft en het verschil was weer één. Na een onderbreking vanwege een ernstig lijkende blessure van een centrale verdediger van Zoetermeer raakte deze ploeg echter de kluts kwijt . In een wervelende show van onze kant liep de score toen snel op door schoten van Kees en Brahim. De kers op de taart was nummer 6 : na een mooie combinatie via Peter en Mitchel schoot aanvoerder Brahim de bal uit de lucht direct hard in (6-2). Rest nog te vermelden dat Mick en Sean in de tweede helft Justin en Patrick vervingen. Uitblinkers noem ik niet; dit was klasse van het hele elftal!

De fraaie overwinning bracht ons op de derde plaats in deze spannende vierde klasse. Op de plaatsen 1 en 2 staan TAC ’90 en RVC/Celeritas, maar beiden ontmoeten a.s. zaterdag voor het eerst een tegenstander uit het linkerrijtje. Zelf gaan we naar Laakkwartier, één van de meest productieve ploegen in 4D. Met dezelfde inzet en spelkwaliteit moeten we onze succesreeks kunnen voortzetten.