Vredenburch 1

4e klasse D

28 september 2019 15:00

Opstelling

Deze Rijswijkse derby liet bijna alles zien, wat een amateurwedstrijd aantrekkelijk kan maken. De supporters konden genieten van fraaie combinaties, snelle counters en grote inzet van beide ploegen. Kortom, de vele aanwezigen hadden een leuke middag. Dat het er soms niet zachtzinnig aan toeging, hoorde er bij, maar de scheidsrechter hield het gelukkig goed in de hand. Dat Semper ditmaal als winnaar uit het veld stapte, was dik verdiend, daarover kon nauwelijks verschil van mening bestaan.

De eerste helft ging voor een groot deel gelijk op met de beste kansen voor ons eerste dat in een 4-4-2 formatie opereerde.. De uitblinkende linkerspits van onze gasten was vaak moeilijk in bedwang te houden en hij was het die  vijf minuten voor rust drie verdedigers wist te passeren en Vredenburch tegen de veldverhouding in op voorsprong zette. Wie gedacht had dat dit ook de ruststand zou worden, had het mis. Enkele minuten later bereikte aanvoerder Brahim vanaf links de opgerukte Ahmed die van dichtbij de gelijkmaker inschoot. En weer een minuut later strafte Brahim zelf een blunder van de keeper af en schoot de bal in het lege doel (2-1).

Met deze stand was in de tweede helft nog alles mogelijk, maar nadat we eerst een vrije schop – tegen de paal - overleefden, ging Semper steeds meer de wedstrijd controleren. Een verschuiving achter had ook tot resultaat dat de linkerspits minder gevaarlijk werd. In de 61e minuut wisten we onze voorsprong te vergroten door een doelpunt van spits Mitchell Beijersbergen na een mooie combinatie over een aantal schijven. Dit doelpunt gaf de doorslag. Zelfs was het heel goed mogelijk geweest nog enkele malen te scoren tegen de niet al te sterke verdediging van Vredenburch, maar de afwerking bleek niet ons sterke punt. Dat de overwinning nog in gevaar dreigde te komen door een tegentreffer (3-2) was onnodig. Aan de andere kant miste de ingevallen Mick nog een levensgrote kans, toen hij – bijna op de lijn staande – hard tegen de onderkant van de lat schoot. Ook met deze te krappe overwinning konden we echter tevreden zijn. We doen mee met de kanshebbers!

A.s. zaterdag alweer een zware tegenstander: FC Zoetermeer dat na een nederlaag tegen Vredenburch nu SEV met liefst 5-1 klopte.