Semper Altius 1

4e klasse D

8 februari 2020 14:30

Opstelling Semper Altius 1

Kort gezegd: na het zoet van de mooie overwinning op GDA volgde het zuur van de verdiende nederlaag tegen TAC ’90, de nr. 3 van de ranglijst. Een behoorlijke teleurstelling, maar op de uitslag viel werkelijk niets aan te merken. De thuisclub was ons, zeker in de tweede helft, qua felheid, techniek, fysieke kracht en snelheid de baas en dat hebben we in de voorafgaande 14 wedstrijden zo niet eerder meegemaakt, zelfs niet tegen SEV.

Al snel na de aftrap ging TAC er voluit in en liet ons weinig ruimte om in ons spel te komen. Vooral de twee vleugelspelers maakten het ons lastig, maar voorlopig kwamen er nog weinig doelrijpe kansen. Slechts één keer moest Joey een onverwacht schot over de lat werken. Aan de andere kant kwamen we heel weinig tot gevaarlijke aanvallen. Het was dan ook tegen de veldverhouding in dat we een kwartier vóór rust de leiding namen: een vrije schop van Peter Aref werd door Rami Abdelrazak - die volledig vrij stond - ingekopt. Met een 0-1 voorsprong brak de pauze aan. Maar erg gerust op de tweede helft waren we zeker niet.

Dat bleek maar al te waar, want TAC zette direct een groot offensief in en dat bracht al snel de gelijkmaker op het scorebord (1-1). In het vervolg raakten we de greep op het middenveld volledig kwijt en golfde de ene na de andere aanval op ons doel af. Een paar keer kon onze keeper prima redden, maar halverwege de speeltijd stond ook hij machteloos bij een schot van de centrumspits (2-1). Bij ons werden de drie wissels Maurits van Straaten, Justin Wenkenbach en Steven Kwik ingezet in de plaats van Rami, Sean Jonker en Ahmad Ahmead, maar ook zij konden de wedstrijd niet laten  kantelen. Onze aanvalsdaden bleven beperkt tot een boogschot van Brahim dat tegen de lat belandde. Tenslotte werd in het laatste kwartier de stand op 3-1 gebracht, waarna de uitstekend leidende scheidsrechter Schuitemaker het slotsignaal gaf.

Doordat ook de andere drie achtervolgers wonnen, schoof de top-vijf weer in elkaar. Wat de eerste plaats (het belangrijkste doel van ons) betreft, is er voor het eerste nog alle kans; nodig is wél dat we de draad weer gewoon oppakken en onze oude vorm van een deel van de eerste periode terugvinden. Dat betekent ook dat Semper geen punten mag verspelen tegen clubs uit het rechterrijtje, sterker nog: dat tegen deze ploegen het doelsaldo moet worden opgevoerd.

A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen het lastige Laakkwartier en, daarna, wanneer er geen (collectieve) afgelasting komt, twee weken geen competitievoetbal.