Semper Altius 1

4e klasse D

25 januari 2020 14:30

Opstelling Semper Altius 1

Afgaande op de ruime overwinning, had het eerste geen last van de terugslag die nogal eens voorkomt  bij clubs die net een periodetitel of kampioenschap hebben behaald. Maar als we afgaan op het vertoonde spel tegen deze zeker niet geweldige tegenstander, is er geen reden om erg enthousiast te zijn. De overwinning was verdiend, al bleef de snel verkregen voorsprong lang onnodig krap.

Het begin van de wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld van Sportpark Irene was veelbelovend: al na enkele minuten brak Brahim Saidi door, maar zijn boogbal over de keeper ging ook over het doel. Niet veel later kreeg Mitchell Beijersbergen vanaf de linkerkant de volgende kans en die benutte hij met een hard laag schot (0-1). Daarbij bleef het niet, want een verre boogbal van Rami  Abdelrazak belandde tegen de paal en de terugspringende bal werd door Brahim ingeschoten (0-2). Daarna kwamen er nog meerdere kansen om de score op te voeren, maar te veel individuele acties stonden dat in de weg. Dat wil niet zeggen dat de thuisclub helemaal niets te vertellen had: zo moest keeper Joey een mooie redding verrichten na een fraaie kopbal van één van de spitsen en zag hij een schuiver maar net naast gaan. Voor de rest bleef onze verdediging onder leiding van Maurits van Straaten zonder erg veel moeite overeind. De laatste 20 minuten zagen we een terugvallend Semper: de combinaties werden onnauwkeurig en het veldoverwicht ging onnodig verloren.

Na de rust pakte RVC Celeritas de zaken agressiever aan en kwamen we zelfs een tijd onder druk te staan. De soms gevaarlijke acties van rechts eindigden echter zonder veel kansen. Toen halverwege deze helft de matig leidende scheidsrechter een cadeautje aan de thuisclub gaf in de vorm van een penalty - die onhoudbaar werd ingeschoten (1-2) - leek de eerst zo zekere overwinning nog in gevaar te komen. Gelukkig was het laatste deel van de wedstrijd beter: we kregen vooral over links de nodige ruimte; eerst zette Brahim goed door en gaf een prima voorzet die door Patrick Suijkerbuijk van dichtbij werd afgewerkt (1-3) en in de laatste minuut loste de ingevallen Mick van Oorschot van afstand een schot dat de keeper leek te verrassen (1-4). En zo werd het toch nog een ruime driepunter, net ruim genoeg om de eerste plaats op doelsaldo te behouden.

De komende twee toppers tegen GDA thuis en TAC’90 uit zullen we, om succes te boeken, maximale inzet en teamspirit moeten tonen. Daarin mogen we, gezien het verleden, ook wel vertrouwen hebben, omdat we tegen dit type tegenstanders meestal ons beste spel laten zien.