Semper Altius 1

4e klasse D

12 oktober 2019 14:30

Opstelling Semper Altius 1

Een zwaar bevochten overwinning, waarmee wij – over de hele wedstrijd gezien -  heel tevreden mochten zijn. Het blessurespook had, eigenlijk voor het eerst dit seizoen, behoorlijk huisgehouden. Samen met een nog lopende schorsing, betekende dit dat liefst drie aanvallers ontbraken. Daarbij kwam nog dat aanvoerder Brahim allerminst fit startte. Trainer Vita stond dus voor de moeilijke opgave toch een zo sterk mogelijk elftal in het veld te brengen met een voorhoede van twee man (Peter Aref en Raily Petronia). Het accent viel zo op verdediging en middenveld . Ook al door de grote inzet van het hele elftal konden we tenslotte toch met drie punten vertrekken.

De eerste helft zag het er meermalen niet goed uit, doordat onze verdediging zich liet verrassen door  verre trappen vanuit de achterhoede van Laakkwartier. De snelle voorhoedespelers kregen dan ook meerdere kansen op een doelpunt. Dat bleef gelukkig bij één rake boogbal van ex-Semperspeler Mike Bos. Een klein kwartier later brak Raily op snelheid door, maar werd aangetikt. Penalty! Daarmee wist Kees van der Straaten wel raad en het stond toch wel onverwacht gelijk, waarmee de rust aanbrak.

Bij de start van de tweede helft was Ahmad vervangen door Justin Wenkenbach, wat tegen deze fysiek sterke ploeg de fysieke kracht van het middenveld ten goede kwam. De wedstrijd ging nu meer gelijk op. Soms kregen we het gevoel dat we tegen een discussieclub speelden, waartegen de verder goed leidende (jonge) scheidsrechter wel wat meer had mogen optreden. Achter zag het er bij ons nu beter uit, waarbij onze sluitpost Joey met het nodige vuistwerk zijn doel schoon kon houden. Lang leek het erop dat het 1-1 zou blijven, maar in het laatste deel van deze helft was het juist Semper dat meer de aanval kon gaan zoeken. Eerst kwam een schot van Brahim op mysterieuze wijze via de binnenkant van de paal terug in het veld, maar even later kon hij nog een keer doorbreken en werd zijn voorzet door de opgerukte Sean Jonker ingeschoten. Het eindsignaal werd met gejuich ontvangen, want ondanks onvolledigheid werd de moeilijke wedstrijd met succes afgesloten.

De vreugde werd later ongetwijfeld nog groter, toen bleek dat de twee koplopers TAC’90 en RVC Celeritas punten hadden laten liggen tegen resp. Vredenburch en SEV. Dardoor wordt de wedstrijd tegen TAC’90 a.s. zaterdag een echte topper. We hopen op vele supporters en op een nieuw succes!