TAC'90 1

4e klasse D

19 oktober 2019 15:00

Opstelling

Al vroeg in het seizoen werd zaterdag de topper gespeeld tussen de enige nog ongeslagen ploegen van 4D. Het was ook nog een afscheidswedstrijd van de oude kunstgrasmat die de komende weken vervangen wordt door een nieuw en, naar wordt gezegd, beter exemplaar. Het werd - ook al zou de uitslag dit niet doen vermoeden - een spannende wedstrijd tussen een met grote inzet en schotvaardig Semper en het technisch vaardige en vaak in hoog tempo spelend TAC’90.

We begonnen voorzichtig en wat afwachtend en dat bleek achteraf heel verstandig om ons goed in te stellen op de gevaarlijke aanval van de bezoekers. Bijna halverwege de eerste helft kregen we meer vat op deze tegenstander. Na 24 minuten werd ons  een penalty toegekend die door Kees van der Straaten hard werd ingeschoten. De 1-0 voorsprong was misschien niet helemaal verdiend, maar zonder al te veel problemen werd de rust ermee gehaald.

Nog maar net begonnen met de tweede helft, vergrootten wij de voorsprong door Mitchell Burgwal die een solo over rechts met een laag schot in de verste hoek afrondde. TAC’90 gaf de moed nog niet op en scoorde een minuut of acht later de aansluitingstreffer, toen onze achterhoede de bal pas van achter de doellijn terug in het veld bracht. De gezichten van de Semper-fans op de S-side – bijna allemaal mannen tussen de 70 en 90 jaar – betrokken toen zichtbaar; er moest immers nog meer dan een half uur worden gespeeld en de vraag was, of de krappe voorsprong tegen de nog steeds gevaarlijke TAC–aanval in stand kon blijven.  De wissels Justin Wenkenbach, Mitchel Beijersbergen en Raily Petronia zorgden echter voor meer evenwicht in ons elftal en onze verdediging kon, ook door een paar mooie reddingen van Joey, verder onheil voorkomen. Zelfs kwam er, niet voor het eerst dit seizoen, een productief laatste kwartier: we voerden de score op tot liefst 5-1 door doelpunten van Raily, Sean en Kees. Zo maakten we er knap gebruik van dat TAC alles op de aanval zette en hun verdediging (niet het sterkste deel van het elftal) gaten liet vallen. Een verdiende, maar wél wat geflatteerde overwinning die uitbundig werd gevierd.  Vermelding verdient nog dat de jonge scheidsrechter Mark Janssen de niet steeds even makkelijke wedstrijd prima in de hand had en dat mag in de week van de scheidrechter zeker ook gezegd worden.

Semper Altius neemt nu alleen de koppositie in met één punt voorsprong op plaatsgenoot RVC Celeritas.. De komende uitwedstrijd tegen Graaf Willem 2 VAC (aanvang 14.00 uur) mag zeker niet onderschat worden, want deze club lijkt te laag te staan en heeft een goede verdediging.