88'

4e klasse D

7 maart 2020 14:30

Opstelling Semper Altius 1

Zoals de twee standen in de kop al aangeven, had de uitwedstrijd tegen Zoetermeer twee gezichten. Ook al doordat Brahim (geschorst), Ahmed, Colin en Sean ontbraken en Kees in het tweede stond opgesteld, was het in het eerste deel zoeken naar de goede combinaties. De drie A-junioren en Steven Kwik die de opengevallen plaatsen innamen, deden het zeker niet slecht, maar toch kwam de wat tegenvallende thuisclub in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Na de rust slaagden we erin drie keer te scoren en zo een uiteindelijk verdiende overwinning binnen te halen.

Niet voor het eerst startten we zwak en al na 5 minuten werd aan de spits vrije doortocht verleend (1-0).  Geleidelijk kregen we meer vat op het spel, maar ongeveer halverwege deze helft werd het bij een scrimmage na een corner die Joey niet in zijn macht kon krijgen wat ongelukkig 2-0 en begon het er somber uit te zien. Vóór de thee gebeurde er verder weinig dat het vermelden waard is.

De tweede helft bood volop spanning en bezorgde onze spelers, staf en supporters alsnog een vrolijke middag. Er waren nog geen twee minuten gespeeld, toen A-speler Roger van den Bosch een solo doeltreffend afrondde en de aansluitingstreffer maakte (2-1). Daarna kreeg ons elftal een behoorlijk veldoverwicht. Zeker nadat een tegenspeler met twee keer geel de kleedkamer mocht opzoeken, kwam Zoetermeer er weinig meer aan te pas en de gelijkmaker van Mick van Oorschot in minuut 65 was dan ook de juiste beloning voor ons offensief (2-2). We voelden toen dat er meer in zat, maar dat duurde wél even. Een gevaarlijke uitval overleefden we, maar voor de rest was het een golf van aanvallen die afrolde op het zoetermeerse doel. Een merkwaardig doelpunt van Justin Wenkenbach bezorgde ons in de slotfase toch nog de overwinning.  Vanaf het hoofd van Justin belandde de bal met een curve op en even achter de doellijn richting de verste paal, waar de arbiter stond opgesteld en zonder aarzelen floot voor een doelpunt (2-3). In de loop van de tweede helft werden Steven Kwik, Hasan Myumhun en Mitch Riding vervangen door Patrick Suijkerbuijk, Danique Bos en Joost Boer, beiden ook uit onze A-jeugd.

Hoe belangrijk de drie punten waren, werd na afloop duidelijk: GDA en Vredenburch verspeelden punten, zodat TAC’90 (na een monsterzege tegen Graaf Willem 2 VAC) de koppositie overnam en Vredenburch en Semper op één punt volgen en daarachter komt GDA met één punt achterstand. Het komt er nu op aan in de drie volgende - kansrijke, maar zeker niet makkelijke - wedstrijden vanaf het beginsignaal geconcentreerd te spelen om bij te blijven in de kopgroep van 4 clubs die op jacht zijn naar het kampioenschap. A.s.zaterdag naast Semper Altius – KSD/Marine ook de topper Vredenburch – GDA.