Semper Altius 1

4e klasse D

9 november 2019 14:30

Opstelling Semper Altius 1

Door een 0-3 overwinning bij KSD-Marine heeft Semper Altius weer de koppositie overgenomen in de 4e klasse D. Mede door de 0-1 nederlaag van GDA.
Helaas is de strijd om de eerste periode titel nog niet beslist. op 18 januari 2020 moet uit de inhaalwedstrijd thuis tegen DVC nog tenminste één punt gehaald te worden voor de periodetitel.
Ondanks de vele aanvallen van kraaien op het grasveld en de vele regen van de afgelopen dagen was het veld droog en door veel zand ook redelijk vlak.
In het eerste halfuur was Semper Altius veel sterker en uit een aantal mooier aanvallen wist Rami Abdelrazak twee keer te scoren. Al snel daarna viel jasper Spruijt uit en moest vervangen worden door Peter Aref. Het spel werd daarna rommeliger mede door het onnavolgbare fluiten van de scheidsrechter. Voor de rust kreeg Mitchel Beijersbergen geel van de scheidsrechter voor een uitstekende tackel op de bal waarbij de tegenstander kramperend van de pijn op de grond bleef liggen om nog geen 10 sec later weer als een haas over het veld te rennen.
De tweede helft was niet veel beter. Wij waren in de aanval maar een aantal goede kansen voor ons werden vakkundig(?) door de verdediging van KSD-Marine verijdeld. Eerst werd de doorgebroken Peter Aref onderuitgehaald, met slechts een gele kaart voor de dader,  en even later kon een verdediger met veelbelovende aanval van ons de bal met zijn hand tegenhouden. Ook het fluiten van de scheidsrechter werd in de tweede helft minder, hoekschoppen werden achterballen en achterballen werden hoekschoppen. Mitchel Beijersbergen werd het slachtoffer, na diverse aanvallen op zijn lichaamsdelen mocht hij na aanmerkingen hierover eerder gaan douchen.
In het laatste halfuur probeerde KSD-Marine nog wel de bakens te verzetten, maar enkele mooie aanvallen werden vakkundig door Joey van Dooren verwerkt. Door Rami te vervangen door Mick van Oorschot en even later, gedwongen door een blessure, Colin vd Sluijs door Raily Petronia werden er toch weer enkele kansen door ons afgedwongen. Zeker de snelle Raily was soms een plaag voor de verdediging van KSD-Marine, maar helaas liet de afwerking te wensen over. Ver in blessure tijd was Raily opnieuw te snel voor de KSD-verdedigers en wist hij de keeper te omspelen en voor de bevrijdende 0-3 te zorgen.

Komende zaterdag beginnen we aan de 2e periode. Dan gaan we, in een vooruit te spelen wedstrijd, op bezoek bij HPSV.