Schipluiden VR1

5e klasse 6

12 oktober 2019 14:30

Op deze regenachtige zaterdag was voor de semper dames de 3
de ronde aan de beurt en wel tegen Schipluiden VR1. Net als de rest gingen ook wij met regen van start, vanzelf sprekend hadden we de tegenstander niet onderschat. De Dames hadden een mooie eerste 20 minuten waarin Nathalie via Ramona na ongeveer 5 minuten voor de 1-0 zorgde. Hierdoor had Nathalie de smaak te pakken en binnen 10 minuten zetten ze 2-0 op het scoreboord. Schipluiden kwam er door wat lange ballen er wel uit maar net de middenlijn werden ze al door de CV Denise en Madelon opgewacht en ging de bal de andere kant op. Ook de verdedigers Lindsey en Iris kwamen goed aan de bal hier door en konden goed opkomen. Wat resulteerde in de 3-0 van de voet van Ramona via Amber. Linda de keepster had deze wedstrijd niet veel omhanden op enkele terug speelballen na welke via Belinda netjes weer naar de middenvelders ging.

Alleen doordat de tegenstanders veel lange ballen gaf werd de snelheid er flink uitgehaald. Hierbij deed de gladde bal en nat veld ook geen goed. In het laatste gedeelte van de 1ste helft was het hierdoor ook allemaal wat meer minder overzichtelijker maar Lorena maakte nog welke enkele mooie acties net als Ilse aan de andere kant. In de 2de helft moesten we het mooie/ goede spel toch echt weer oppakken als we aan het doelgemiddelde wilde werken. Helaas was de tegenstander niet echt in een meewerk mood en stuiten de dames telkens op te veel speelsters in de 16. We probeerde wel enkele malen er door te komen en door wat meer op afstand te schieten om de tegenstander op hun knieën te krijgen.

Verder in de 2de helft was het toch raak door een hoekschop van Amber en een mooie boogbal van Bianca werd het 4-0. Door alles op te tellen werden de passen en kaatsten steeds minder zuiver maar wist o.a. Danique toch nog een paar keer los te komen en bleven we op de helft van de tegenstander, na ongeveer 42 minuten in de tweede helft was Sarah het zat en maakt door een hard afstand schot de 5-0 en werd dit ook de eindstand. We hielden de 3 punten wel thuis maar het was niet de mooiste wedstrijd. Maar dat maakte de trainer- coach niet minder trots op de dames!