Loosduinen VR1

5e klasse 6

7 december 2019 14:30

Met een heel, heel klein beetje hulp van de tegenstander.

Vandaag was het tijd voor onze laatste competitie wedstrijd van 2019 en de semper altius dames hadden er wederom zin in. Met een wat minder volle wissel bank begonnen we de wedstrijd en vanaf het fluit signaal hadden de dames de druk er goed op. Maar alleen druk er op is nog steeds niet voldoende om te winnen er moet ook geschoten worden. Na ongeveer 10 minuten en 3 pogingen stond het score bord nog op 0–0 maar daar zou spoedig verandering in komen. Poging 4 was een mooie hoge bal en Ramona miste hem net.

In minuut 16 was het zover, Ramona gaf een voorzet voor Lorena die hem net miste maar Amber net niet en was het 1-0. Loosduinen hadden momenten van snelle combinaties maar onze achterhoede was niet onder de indruk en bleef het 16 schoon. Na 20 minuten en div pogingen maakt Ramona via Amber de 2-0 hierna zakte het spel van de dames in en door een communicatie fout ging de bal langs Linda en was het 2-1 geworden. Lieten onze dames het hierbij zitten? Natuurlijk niet nog geen minuut later maakte Amber via een mooie bal van Denise de 3-1 en hadden de Loosduinen dames een minuut lol gehad van hun punt. 1 minuut voor rust maakte Nathalie via Ramona de 4-1 en gingen we rustig aan naar de kleedkamer.

Zoals bij elke wedstijd als ook bij deze was de wedstrijd nog niet klaar, er zaten hele mooie combinaties, loopacties, pass-kaats acties tussen maar ook enkele kleine slordigheden welke met de maanden gelukkig wel een heel stuk minder zijn en daarom is het ook een voorrecht om deze dames te trainen en te coachen. In het begin van de tweede helft bleef het een beetje stil er zat iets minder rust in de bal maar na en mooie voorzet van Madelon maakte Amber de 5-1. Loosduinen bleef wel voetballen maar bleven achter bij onze dames. Via Lorena maakte Nathalie haar 2de doelpunt deze wedstrijd en was het 6-1. Tussen de doelpunten zag het spel er weer stukken beter uit en er werd weer goed overgespeeld en doorgelopen waardoor de tegenstander af en toe het bos in werd gestuurd. Zo ook bij een korte hoekschop waar Ramona de bal hoog in de 16 werkte waardoor Amber hem via het hoofd erin werkte, 7-1. Met een heel, heel klein beetje hulp van Loosduinen werd het 8-1 (sorry Bianca, we hebben hem terug gekeken en was echt eigen doelpunt).

Lorena maakte door een goede aanname en een hele goede- snelle draai 9-1 van en we waren er bijna. Vandaag was het Amber haar dag door een voorzet van Ramona werd het uiteindelijk 10-1 en was onze laatste competitie wedstrijd een feit. Heel veel mooie en goede dingen gezien van een team waarvan de groei nog niet ten einde is.