Dames 1 winnen met 2-0 op nieuwe kunstgrasveld

Westlandia VR2

5e klasse 6

23 november 2019 14:30

Inwijding van het kunstgras.

Vandaag hadden de Semper Altius VR1 hun eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras veld tegen Westlandia VR2 en leverde een mooie 2 – 0 op na een zware bevalling.

Vanaf de eerste minuut hadden de dames de druk er goed op en binnen 2 minuten kreeg Danique de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten. Helaas ging de bal er net niet in en mocht ze het na 10 minuten nogmaals proberen door een mooie voorzet vanuit de linkerkant van Lorena. Ook deze was op een haar na mis, maar de dames gingen goed verder want elke bal die niet geschoten wordt is altijd mis.

Tussen de 15 en 20ste minuut was het toch echt raak en maakte Lorena de 1 – 0, ook Nathalie probeerde het vanaf haar links midden positie maar de tegenstanders werkte niet altijd mee. Westlandia VR2 kwam er nog wel een paar keer uit maar heel veel gevaar was er niet en Linda de keepster hield haar doel goed schoon.

Met de 1 punt verschil gingen we de kleedkamer in wat wel even lekker was want buiten was het best wel fris. Nog niet alle dames hadden een rode kleur van de inspanning dus zat er nog lucht in voor de 2de helft. Na de aftrap was het eigenlijk op een enkele uitbraak van Westlandia VR2 eenrichting verkeer mede omdat oa Denise, Belinda, Iris en Madelon wie ook nog een doel poging waagde hun verdedigend werk ook vandaag weer goed deden. Vanaf de rechterkant probeerde Amber nog een paar keer het net te raken maar het was Ramona de deverlichting van de 2-0 bracht.

De verdediging van de tegenstander stond redelijk goed en met het middenveld redelijk compact zodat het voor onze aanvalsters moeilijk was om er goed door te komen. Er kwamen nog wel wat kansen door dat de middenveld speelsters Bianca, Ilse en later Sabrina een maar voorzetten gaven maar gingen net mis en zo werden we met zijn alle meegenomen in de wedstrijd sfeer en was de spanning te snijden aan de zijkant. Buiten enkele handelingen waar het wonder water aan te pas moest komen waren er geen noemenswaardige incidenten en sloten we deze wedstrijd op het nieuwe kunstgras veld af met een mooie 2-0 overwinning.