0 - 2

Semper Altius VR1

5e klasse 6

30 november 2019 11:00

Na de vriendschappelijke wedstrijd enkele maanden geleden zat het er aan te komen dat we tegenover elkaar kwamen te staan in de competitie. Vandaag was het zover de dames van beiden teams en ik waren er afgelopen week zo niet weken al  mee bezig geweest en terecht want het is een soort klassiekerwant beiden teams hebben maar 1 doel.

Het viel me alles mee dat het niet was afgelast i.v.m. alle regen die gevallen was en rond 10:00 waren we met zijn alle aanwezig bij Verburgh. Na een (hopelijk) inspirerende wedstrijd voorbereiding gingen we naar het zwaar gemotiveerd maar toch ook gespannen. De warming-up verliep goed en 10 minuten later dan de planning werd de wedstrijd begonnen, gefloten door een KNVB wedstrijd. Na de aftrap begonnen we aan de opbouw en bleven goed hangen op hun helft. We wisten dat er 3 goede aanvalsters aanwezig waren en moesten iets compacter spelen. Verburgh bleef ook niet stil zitten en onze dames hadden het zwaar om er door te komen. Beide teams gingen redelijk gelijk op maar onze dames hadden meer bal bezit en voetbalde meer op hun helft. Na 10 minuten was het onze rechtsbuiten Amber die via Ramona de  openings treffer maakte. Verbrugh probeerde wel de aansluit treffer te maken maar door het iets compactere middenveld kwamen ze er niet heel vaak door en dan was er altijd onze keepster Linda nog.

De semper dames kregen nog wel enkele kansen maar de verdediging van Verburgh zat er elke keer net tussen of de bal ging er net naast. Hun verdediging was fysieker dan de hun aanvallers maar de dames maakte enkele mooie combinatiesen er werden duels gewonnen en verloren maar over het algemeen wonnen wij er toch echt meer.

In de 2de helft maakte Ramona die los kwam van haar tegenstander via Lorena de 0 -2, ook hier was het beeld het zelfde en hielden we de druk. Misschien had de eind stand hoger kunnen zijn in ons voordeel doordat enkele ballen het doel niet in wilde maar de Semper Altius dames hebben hier een hele mooie en vooral goede team prestage neergezet! En met de 3 punten in de zak gingen we huiswaarts incl. een zeer goed en voldaan gevoel. Komende week voorbereiden op de komende wedstrijd tegen SV Loosduinen, iedereen is welkom om ook van deze wedstrijd te genieten.