Semper Altius JO15-1

4e klasse 01

26 oktober 2019 12:30

Opstelling Semper Altius JO15-1

Na Houtwijk en Wippolder was GSC Esdo de derde tegenstander op rij waar wij veel weerstand van verwachtten. Met een keurige 12 punten uit 4 duels stond onze tegenstander van vandaag gedeeld aan kop met Celeritas. Wij met de volle buit uit 3 wedstrijden kort erachter. Bij aankomst bleek het complex vrijwel uitgestorven. Alleen onze tegenstander en een paar man begeleiding waren aanwezig. Ook de bar bleek gesloten. Dat was balen voor alle supporters die weer massaal ons team waren nagereisd. De KNVB-app leerde ons dat dit team al veel spelers heeft maar daar bovenop nog veel gastspelers inzet. Lastig om de kracht hiervan in te schatten. Ook deze zaterdag was de bank van GSC Esdo druk bezet.     Wij waren verre van volledig. Colin T. zit al een tijdje in de lappenmand met zijn pols, Mick en Anton waren op vakantie en Chip kwam er tijdens de warming up achter dat zijn enkel toch nog te veel last gaf om te kunnen spelen. Gelukkig staat Semper bekend om zijn onuitputtelijke vijver aan talent en waren Mika, Tom en Sem ons team komen versterken. Vanwege het uitvallen van Chip vonden er wat omzettingen plaats en mocht Tom direct starten op linksback. Onze tegenstander had een grote, snelle spits die in de beginfase gelijk opviel. We moesten achterin alle zeilen bijzetten om hem van scoren te weerhouden. Maar geleidelijk aan kwamen wij in ons spel en bleek dat onze tegenstander aan de bal een aantal handige jongens had, maar verdedigend wat minder in elkaar stak. En dan hebben wij het team dat die zwaktes genadeloos blootlegt. De eerste goal kwam uit een prachtige aanval over rechts waar Jan de bal voorzette en Leroy - nota bene koppend- een doelpuntje mocht toevoegen aan zijn al indrukwekkende aantal dit seizoen.  Daarna ging het hard, met prima spel liepen we voor rust uit naar 6-0 via doelpunten van Stefano, Renzo, wederom Leroy, een eigen goal en Jayden, die helaas na zijn doelpunt moest worden gewisseld vanwege een tik op zijn enkel. Na rust eenzelfde beeld als ervoor. Een tegenstander die graag met zn allen vooruit liep maar continue in de omschakeling de defensieve taken vergat. Waar we vorige wedstrijden moeite hadden om doelpunten te maken vielen ze vanmiddag als rijpe appeltjes. In de tweede helft waren het wederom Leroy, Renzo en Jan (2x) die het totaal opvijzelden en de laatste twee doelpunten kwamen op het conto van Sem die zich deze wedstrijd als een vis in het water voelde. Gaandeweg de tweede helft was de lol er een beetje af voor onze tegenstander en kon een aantal spelertjes het niet laten hun begrijpelijke frustratie op een verkeerde manier te uiten. De overigens uitstekende scheidsrechter en begeleiding van GSC Esdo greep hier adequaat op in.   Prima pot vandaag heren. Naast goed spel ook eindelijk eens veel doelpunten en de nul. Onze 0-13 spelers deden het meer dan uitstekend. Ik denk dat Maurice, die afwezig was in verband met het lopen van de Marathon van Dublin, tevreden kan zijn over dit resultaat.