5 - 3

SVC'08 F3

F-pupillen zaterdag, F2, 7e klasse 07

20 april 2013 10:00

Na de overwinningen op Blauw-Zwart, HVV en FC Zoetermeer is het zelfvertrouwen van de F2 flink gegroeid en dat stralen de spelers ook uit. Na vorige week nog een extra speciale KNVB-training voor de kiezen te hebben gekregen stonden ze zaterdag 20 april dan ook stipt om 10.00 uur klaar om de strijd tegen SVC’08 aan te gaan. Met rechte ruggen, gebalde vuisten en het stoom nog net niet uit de neusgaten beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

SVC’08 hadden we op het toernooi van FC ’s-Gravenzande al eens ontmoet en toen verloren we met 3-0, dus we wisten waar we aan toe waren. Toen de wederom correct fluitende scheidsrechter Gerald floot voor het begin van de wedstrijd werd er direct op het hele veld stevig maar fair geduelleerd om de bal. Bij SVC’08 deden 3 meiden mee, maar ook zij lieten zich niet onbetuigd. Toen SVC’08 onverwacht 0-1 maakte leek het de F2 niets te doen, het zelfvertrouwen bleef onverminderd groot. Toen SVC’08 even later ook de 0-2 maakte, begon de grote schare fans zich toch wat ongerust te maken. Maar niet de spelers. Zij bleven onverstoord doorgaan met goed voetballen en het creëren van kansen. Uit een van die kansen wist Tristan de stand op 1-2 te brengen en dat was ook de ruststand. In de rust zetten de trainers Eric en Dennie de jongens weer op scherp en dat was te zien in de 2e helft.

De F2 ging in de 2e helft verder waar ze in de 1e helft al mee gestart waren: goed voetballen, lekker fel op de bal zijn en oog hebben voor vrijstaande medespelers. Onder het toeziend oog van de gehele technische jeugdstaf van Semper maakte Tristan verdiend de 2-2. Met de rust van een kampioen bleef de F2 de aanval zoeken. Op het middenveld verzetten Thom en Sani bergen werk en achterin stond het centrale verdedigingsblok Omar en Bastian als een huis. Als zij zich zo blijven ontwikkelen is het fundament voor de F1 van volgende jaar al gelegd! Keeper Justin had deze wedstrijd niet heel veel te doen, maar onderscheidde zich in de 2e helft toch met een cruciale redding. De 3-2 van Sorosh was het logische gevolg van het verzorgde voetbal wat de F2 op de mat neerlegde. In een warrige fase wist SVC’08 geheel onverwacht de 3-3 binnen te schieten, maar ook dat bracht de F2 niet van de wijs. Sterker nog, het hoogtepunt moest nog komen. Valentino kreeg de bal op rechts aangespeeld en begon een dribbel. Niet zomaar een dribbel …nee, een DRIBBEL. En hij dribbelde, dribbelde, haalde al dribbelend in de Semper-kantine een flesje cola-light, dribbelde weer terug en toen bedacht hij dat hij ook wel eens op het doel kon schieten: 4-3!! Toen brak de spannende slotfase aan waarin het voor de neutrale toeschouwer erg amusant was, maar voor de F2-supporters zenuwslopend. In de slotminuut maakte onze goalgetter, Sorosh, aan alle onzekerheid een einde: 5-3!!

De F2 staat weer in het linkerrijte, waar het ook thuis hoort. Als we verliezen is het vaak met klein verschil, maar als we winnen ook. Dus als we hard blijven werken komen de punten vanzelf, dat is gebleken. Uit de laatste 4 wedstrijden hebben we 12 punten gehaald, grote klasse jongens. Als we as. zaterdag weer winnen verzorgt de leider een tractatie, want dat hebben de spelers zeer zeker verdiend.

De volgende wedstrijd is zaterdag 27 april as. tegen FC Zoetermeer. We spelen dan weer thuis maar een uur vroeger dan afgelopen zaterdag.  Aanvang van de wedstrijd is 09.00 uur, verzamelen dus om 08.30 uur.