2 - 7

Semper Altius JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 4e klasse 05

20 april 2013 8:30

Vandaag stond de wedstrijd tegen Scheveningen F2 op het programma. Een tegenstander die nog onbekend was voor ons. Op het vroege tijdstip stonden de jongens van de F1 op het mooie complex klaar om een  pot voetbal op de mat neer te leggen.

Afgelopen donderdag werd er door iedereen lekker fel en fanatiek getraind. Nu kijken of deze lijn vandaag door gezet zou worden. Gelijk bij het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Scheveningen een felle, leuke voetballende ploeg is met een paar jongens met een prima schot in hun benen. De eerste 5 minuten werden we door hun enthousiasme overrompeld. Diversen schoten vanaf de 2’de lijn volgde en op één daarvan had Mart geen antwoord.

Toen we hiervan een beetje bij waren gekomen gingen we mee in de strijd. Leandro pakte voorin een bal af, speelde de man uit en schot de gelijkmaker in. Scheveningen ging vrolijk door en ondanks een paar prima reddingen van Mart kwamen ze op 2-1.We kregen een vrije trap in de buurt van hun goal en onze eigen “ Koeman “ Dominic legde aan en spleet de lat in tweeen. Paar minuten later pakte Leandro weer de bal af en tilde de score weer gelijk.

Er ontstond een goeie opgaande strijd. Milan en Brandon kregen een paar kansen op links maar een goal zat er nog niet in. We kregen een corner en Leandro gooide deze eens niet hoog in de pot maar schoot laag en hard het doelgebied binnen.Hierop dacht Big Daan, hebben die kip, en de 2-3 was een feit. Benieuwd wat de tweede helft zou brengen.

De wedstrijd ging door in het tempo waarin het de eerste helft eindigde. Ondertussen hadden Dominic en Leandro van plaats gewisseld. De keeper schoot de bal uit zijn handen hoog weg en Leandro nam de bal aan, legde hem opzij en nam het goal onder vuur. 2-4 voor. Hierna leek het alsof de weerstand van Scheveningen gebroken was ( of wij kregen nog meer vleugels ) Diversen aanvallen op hun goal volgde. Twee grote kansen voor Milan, maar helaas rolde de bal bij beide schoten net aan de verkeerde kant van de paal erlangs. Chris die ongelukkig was met afronden op het goal. Volgens mij wilde hij een “Panenka“ doen. Damian die een vrije trap hard maar helaas over schoot. Colin die zelfs vroeg om in de punt van de aanval te mogen spelen en dit prima deed.

Leandro maakte de 5-3. Brandon, na een goeie pass van Damian werd wat naar links buiten het goal gedrukt. Toch zag hij kans om de bal met een wreef trap diagonaal en hoog in het goal te krijgen. Prima trap na wederom een prima wedstrijd van Brandon. Waarschijnlijk zijn nieuwe kicks die hem vleugels geven. Colin had het slot akkoord, na een mooie actie volgde een dito schot. 2-7. Mart hield de hele tweede helft zijn goal schoon en was een niet te nemen vesting voor hun aanvallen.

Hoewel ik vandaag eens iemand anders “man of the match “ vond, namelijk Leandro, wil ik toch even iets vermelden over een actie van Dominic. Dit heb ik in 2 ½ jaar F’jes trainen nog nooit bij iemand gezien en getuigt volgens mij van zeer grote klasse en kunde. Dominic staat een meter of 15 van de tegenstander zijn goal af.

De keeper schiet uit zijn handen hoog uit ( wat is dat bij F’jes? Meter of 6 á 8 ) en Dominic gaat onder de bal staan, neemt deze op zijn borst aan en de bal valt in 1 keer stil voor zijn voeten, 1 beweging naar rechts en een schot op de goal. Helaas net naast maar de actie vooraf was van zeer grote klasse.

Jongens, allemaal prima gespeeld, met zijn allen aangevallen en verdedigd. Goeie tegenstander, mooie pot, mooie goals en leuke actie’s.

Al met al hebben Rob en ik hebben weer genoten van jullie.