5 - 1

HVC'10 VR1

5e klasse 6

22 februari 2020 12:00

Vandaag moesten de Semper Altius dames Linda, Madelon, Belinda, Sabrina, Iris, Bianca, Nathalie, Ramona, Amber, Lorena, Kim L, Kim S en Lindsey het opnemen tegen HvC’10 vr1. In de afgelopen maanden was ik 2x naar een wedstrijd van ze wezen kijken en wist redelijk wat de sa dames te wachten stond.

Joop gaf het fluit signaal en de bal rolde, HvC’10 vr1 is een team met jonge meiden waarvan enkele ook nog snel zijn en ook leuk kunnen ballen. Fysiek staan ze goed hun mannetje en zeker de verdediging is erg stug, met een goede bal vaste keepster die je dan als laatste moest passeren. Gelukkig zijn onze dames geen poesjes en na een goede hoekschop van Ramona zorgde Amber voor de 1-0, we waren ongeveer 10 minuten onderweg. HvC ’10 haalde regelmatig de dames uit het spel door kleine fysieke duels waarvan sommige niet eens op hun plaats waren. Maar  we hadden de druk er weer goed opstaan alleen door de verdediging kwamen ze niet en werd het spel te slordig. Jammer genoeg door een mis verstand werd het net voor rust de vervelende 1-1.

In de tweede helft was het toch de sa dames weer die het spel maakte ondanks een aangepast opstelling vandaag. De dames konden elkaar steeds beter vinden, het spel werd verzorgder en er werd op alle positie’s gevochten om de bal. Dit resulteerde in de 2-1 die Ramona op haar naam mag zetten door dat ze de keepster verraste met een boogbal. Hierna werd het spel van HvC’10 minder en kwamen ze weinig tot niet van hun helft en dat is iets wat ik graag zie van de dames. En mocht HvC’10 dit wel doen stonden onze verdedigsters niet te slapen en werd het opgelost en de opbouw begon weer.

Door een mooie voorzet van Lorena wist Amber de 3-1 te maken, hierna was het Amber die de voorzet maakte en Kim S het netjes afronden. Buiten enkele gemiste kansen was de tweede helft het een mooie tweede helft van de dames. Ongeveer 15 minuten voor het einde moest HvC’10 het met 10 speelsters verder. Maar als toetje maakt een op scherp staande Lorena de 5-1 na een rebound van de keepster. De sa dames hebben het zeker in de 2de helft heel goed de schouders eronder gezet en een mooie team prestage neergezet!