5e klasse 6

18 januari 2020 14:30

Scheidsrechter

H. (Henk) Blok

De eerste competitie wedstrijd na de winterstop is altijd spannend, hebben we genoeg kunnen trainen, hebben we hard genoeg getraind, om op het gelijke niveau te zijn als voor de winterstop. Vorige week met de beker wedstrijd kregen we hier al het antwoord op en nu was het tijd voor de eerste competitie wedstrijd.

Om 14:30 moesten we aftrappen tegen fc ’s-Gravenzande VR2, de weken ervoor hadden we hard en genoeg getraind en waren we er klaar voor. Tijdens de warming-up ging het echter al wat minder en viel Denise  onze aanvoerster uit en moesten we gelijk met de opstelling schakelen. Nu zijn de Semper Altius dames wel wat gewend maar toch wordt de rust verstoord en het spel per direct anders. We wisten dat waarschijnlijk tegen enkele speelster uit hun VR1 moesten dus die opstel som was snel gemaakt.

Dat de rust er niet was merkte na 5 minuten toen een speelster doorbrak en door een mooie boogbal de keepster verraste was het 1-0. Vanaf dat moment moesten de schouders eronder en vooruit gevoetbald worden. En dat deden de SA dames ook, keer op keer maakte ze mooie combi’s maar stuiten ze op de centrales van de tegenstander. Die gaven op hun beurt weer een lange bal naar een VR1 speelster.

Omdat de dames niet alle kansen benutten kwamen we maar niet aan de gelijk maker. Erger nog het werd zelfs 2-0. Met nog een kleine 10 minuten moesten we de aan sluiter toch echtgaan maken en dat werd door bepaalde situaties niet heel gemakkelijk gemaakt. Onze verdedigers hadden hun handen vol maar ondanks die enkele uitbraken hadden we toch in de eerste helft 70% balbezit en werd de druk opgevoerd door enkele mooie schoten op het doel door oa Amber, Ramona, Kim en Lorena.

Vanaf minuut 1 in de 2de helft waren de Semper Altius dames in de aanval en kwam ’s-Gravenzande er nog maar moeizaam uit. En dat resulteerde in een mooi doelpunt van Ramona na een assist van Amber. De opbouw van de SA dames zag er netjes uit, alleen gaf de tegenstander niet veel ruimte weg. Na nog een paniek aanval van ’s-Gravenzande in onze 16 gingen we de andere kant op en maakte het zelfde duo de 2-2. Nu moesten we nog voor die ene maar dat zou net niet lukken, wel kwamen we enkele keren dicht in buurt. Gelukkig bleven de dames er met zijn alle de schouders onder zetten zodat dit toch een mooi resultaat opleverde. Voor de tegenstander een hele overwinning wel met een beetje hulp van VR1.