Semper Altius VR1

5e klasse 6

15 februari 2020 12:30

Tegenwind.

Vandaag moesten de Semper Altius dames om 12:30 tegen vv Naaldwijk, toen we ze thuis ontvingen was het geen wedstrijd die we cadeau kregen. In de aanloop naar deze wedstrijd afgelopen donderdag de training aangepast zodat we op scherp zouden staan

Na de gebruikelijke wedstrijd beschouwing voor deze keer een verkorte uitvoering de warming-up, het fluitsignaal klonk en de bal rolde. Met harde wind moesten de teams er tegenaan, vanaf minuut 1 stonden we op de helft van naaldwijk en kwamen de eerste schoten op het doel. Maar pas na 15 minuten was het Kim die de bal in de boven hoek schoot. De dames waren vandaag niet heel erg balvast, de eerste paar keer waren er mooie combinatie’s maar daarna was het weer even tegenwind.

Gelukkig bleven de dames het proberen maar zat het niet mee, regelmatig zagen we de 16 van de tegenstander maar een goede afronding bleef achter wegen. Naaldwijk bleef niet hulpeloos staan toekijken en begonnen ook steeds meer te voetballen en dat bracht hun af en toe tot onze 16. Vooral hun nummer 10, zowel als positie als shirtnummer kon onze dames goed bezig houden. Omdat we toch ondanks alles bleven voetballen kregen de spitsen en middenvelders kansen en waser best wel een mooie opbouw in de eerste 2 fases.

Pas in de 2de helft was het Ramona die de 0-2 maakte en de druk was er een beetje af, alleen het flipperkast effect was nog niet helemaal weg. Diep in de 2de helft was het een centrale verdediger van naaldwijk die op avontuur ging en zelfs nog de 1-2 maakte. Hierna volgde nog 10 lange minuten in een wedstrijd met veel tegen wind maar maakte Ramona 1 minuut voor het eind signaal nog wel even de 1-3. Tijdens de wedstrijd kregen we het goede bericht dat onze direct tegenstander in de competitie gelijk had gespeeld. Dat wil nog niet zeggen dat we er zijn want het einde van het seizoen is nog lang niet in zicht. En komende wedstrijden zal er hard gewerkt moeten gaan worden, maar wat de dames zeker kunnen want dat heb ik wel gezien in de laatste wedstijden!