3 - 1

HPSV VR1

Groep 1 15

19 oktober 2019 14:30

De Zaterdag middag moesten de Semper Altius VR1 weer aan de bak en deze keer voor een bekerwedstrijd. In de ochtend moest ik zelf nog aan de bak, er moest nog een boodschapjesgedaan worden. Nog wat kleine huishoudelijke klusjes en de auto wilde gewassen worden. Maar hierna was het toch echt tijd om naar Semper te gaan iets eerder dan normaal bij een thuis wedstrijd, dit ivm het maken van de VR1 team foto. De dames waren al voorzien van pakken en tassen door de sponsor en nu moest alleen de team foto nog gemaakt worden.

Uiteindelijk was het zover de wedstrijd bespreking, warming-up en de 3de ronde voor de beker. Deze keer zou het een serieuze wedstrijd worden tegen een 4de klasse nml HPSV VR1 en deze hebben wel een bepaalde reputatie. In de voorgaande trainingen de dames zoveel mogelijk proberen voor te bereiden maar alles gaat of staat hoe de speelsters zelf de wedstrijd in gaan, de tegenstander zal bijna nooit meewerken.

De sfeer en motivatie was erg goed en zo begonnen we ook aan de wedstrijd, niets ingraven we spelen voor de winst. Gelukkig dacht HPSV VR1 er ook zo over en beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Net als voorgaande wedstrijden hadden de dames er de druk goed iets wat de eerste minuten op viel was dat dat ook nodig was. HPSV konden elkaar goed vinden en konden snel draaien. De dames hielden ze kort en bleven voor een groot deel op hun helft voetballen. Helaas ging tijdens een uitbraak de tegenstander tegen de grond wat een vrije trap opleverde en ook een tegen punt.

Na 30 minuten harde strijd was het toch onze beurt en scoorde Ramona via Kim S de 1 – 1 en gingen we ook met deze stand de rust in. Nu moest er nog 45 minuten hard gewerkt worden om de 3 punten hier te houden en onze keepster vrij te houden van penalty’s. Ook in de 2de helft ging het niet van zelf en waren er aan beide zijde kansen. Na 10 minuten was het Kim S die de 2 – 1 maakte en wat een klein beetje lucht opleverde. Alleen zou de tegenstander ons dit gunnen en probeerde een tandje bij te zetten. Maar ook onze dames konden dat nog wat resulteerde in een mooie solo actie van Ramona en de 3 – 1. Hierna moesten we de resterende tijd scherp blijven en als mogelijk de 4 -1 pakken. Je heb wedstrijden en wedstrijden deze was wel een van de Semper Altius VR1 waar ze echt aan de bak moesten en wederom door team spel een mooie overwinning en door voor de beker.