Semper Altius VR1

5e klasse 6

2 november 2019 12:00

Scheidsrechter

Vandaag moesten de Semper Altius dames tegen een nieuw kommer in de competitie. Oegstgeest VR2 had vorige week hun eerste wedstrijd gehad en hadden gewonnen. Elke tegenstander mag je niet onderschatten en zeker niet van onder de indruk zijn dus ook zo gingen de dames het veld op. We waren wel wat later ter plaatste i.v.m. de afgesloten A44, dan is “van A naar Beter” toch wel handig als je je route checkt.

Na de aangepaste wedstrijd beschouwing gingen we naar het veld om warm te lopen en te schieten. En sympathiekescheidsrechter en coach kwamen naar met toe en hierna was het toch echt tijd voor de aftrap. Gelukkig speelde we op kunstgras omdat de regenval van afgelopen nacht best wel voor wat afkeuringen her en der had gezorgd. De dames namen positie en de wedstrijd liep, deze keer moesten we iets voorzichter doen met de wissels omdat we er niet veel mee hadden.

En ook deze keer maakte Ramona via Kim het openings doelpunt na ongeveer 3 minuten spelen. De tegenstander was een elftal met wat “oudere” en jongere meiden welke uit de 4deklasse waren gestapt om via de 5de te gaan opbouwen. 5 minuten later had Sarah via een mooi afstandsschot de 0-2 te pakken. We lieten de tegenstander niet te veel opbouwen en zaten er regelmatig kort op, gelukkig niet elke keer anders heb ik ook zo weinig te trainen. De Bal ging naar mijn zin iets te veel heen en weer maar toch was het Ramona die er nog 3 bij maakte en de stand naar 0-5 bracht. Amber kreeg nog een mooie kans via een vrije trap maar deze keer had de keepster hem wel.

In de laatste minuten was het Kim die via een benutten penalty de 0-6 maakte en zo gingen we de rust in. Je zou dan zeggen dat de 2de helft het zelfde beeld zou moeten vertonen maar niets is minder waar. De tegenstander was van 1-4-4-2 naar 1-5-4-1 gaan staan wat een uitdaging zou gaan opleveren voor de SA dames. We kregen nog wel wat kansen o.a. via Lorenamaar de scherpte was eruit en gingen te veel mee in het spel van de tegenstander welke er niet meer uitkwamen op een klein uitbraakje na. Het spel werd er helaas maar gedeelte begrijpelijk niet mooier door en het zou niet de mooiste wedstrijd van de dames worden. Er waren ook wel pluspunten van de dames er waren enkele mooie combinaties, slidings en duels dus de groei van het team zet door en de dames  gaan ver komen.

De ruststand werd ook de eindstand en nemen de 3 punten mee.