18 januari 2020 15:00

Scheidsrechter

A.E. (Erik) de Winter

Opstelling

De inhaalwedstrijd tegen het Delftse DVC ging al van tevoren met opgewonden stukken in de locale en regionale pers gepaard. Eerst werd de ontmoeting op 2 november onnodig afgekeurd, vervolgens sloeg DVC ons aanbod om ’s-avonds te spelen wegens een tekort aan spelers af. De KNVB stelde de wedstrijd al snel vast op de inhaaldag 18 januari, waartegen DVC  weer bezwaar maakte vanwege een trainingskamp. Een verschuiving bleek nu niet meer mogelijk en het bleef tot zaterdagochtend onduidelijk, of de Delftenaren wel zouden komen en zo ja, met wat voor elftal. Zaterdagmiddag werd duidelijk dat er een fantasiecombinatie in het veld stond met spelers uit diverse senior- en jeugdelftallen onder leiding van een gelegenheidstrainer die de meeste spelers niet eens kende.

Hoe dan ook, er werd bijna een kwartier te laat afgetrapt, waarbij pupil van de week Arfaan Baidjnath-Panday zijn dribbelkunst mocht tonen. Al gauw werd duidelijk dat van een echte wedstrijd geen sprake kon zijn. Dat was jammer, want ons eerste had zich serieus voorbereid om niet alleen de titel van de eerste periode te behalen, maar ook door een flinke score de eerste plaats te heroveren. Al na vijf minuten kregen we een penalty; de eerste strafschopnemer Kees van der Straaten zat op de bank en Brahim kreeg nu de kans de score te openen. Dat lukte niet, omdat zijn schot wel in de hoek belandde, maar niet hard genoeg was. De 18-jarige keeper keerde de bal en dat was pas de eerste van vele reddingen. Binnen een kwartier stond het echter 3-0 door goals van Mitchell Beijersbergen en twee keer Brahim. Uit een groot aantal aanvalsacties scoorde daarna Mitchell een zuivere hattrick en de ruststand werd door Justin Wenkenbach bepaald op 7-0. Keeper Joey van Dooren had een rustige middag, maar moest toch één keer gestrekt bij een hard schot.

Bij zo’n ruststand die al beslissend is voor de drie punten, is het altijd de vraag, of de aanstaande winnaar er ook in de tweede helft nog tegenaan zal willen gaan. Dat was gelukkig wél het geval, al zakte het niveau onder dat van het eerste deel. Rami Abdelrazak , even na rust in het veld gekomen, had een groot aandeel in de verder oplopende score door vier doelpunten te maken, slechts onderbroken door goals van Mitchell en Brahim. Toen het 10-0 stond, kwam er enige onrust aan de zijlijn. Zou, zo vroegen enkele oude knarren zich af, het eerste elftal-record – 15-0 in een bekerwedstrijd tegen DHL op 28 april 1973 met vijf doelpunten van de nu nog regelmatig als supporter aanwezige Meindert Dijkstra – sneuvelen?  Dat gebeurde niet: ook door een aantal fraaie saves ven de keeper met de bijnaam Onana stopte de score bij 13-0 en daarmee was het doel ruimschoots bereikt. Dat de tegenstander ondanks alles sportief bleef spelen en dat scheidsrechter De Winter prima floot, mag ook nog wel gezegd worden.

Grote vreugde bij het eindsignaal: het eerste succes onder leiding van Vita Lorente en zijn staf. Terecht merkte hij na afloop op dat het hoofddoel toch blijft om aan het eind van de competitie bovenaan te staan, al is het natuurlijk erg leuk om een periodetitel achter de hand te hebben. Zaterdag treffen we in de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie RVC Celeritas, een ploeg die na een sterk begin wat is afgezakt, maar het ons zeker nog lastig kan maken.

Behalve met een feestje in de kleedkamer en de kantine werd de goede afloop ook nog gevierd met een (letterlijk) daverend vuurwerk. Mogelijk tot schrik van de bewoners in de omgeving, maar dat mocht even vergeten worden en de politie hoefde hier niet in actie te komen.