Semper Altius VR1

-

Zwaluwen VR1

1 augustus 2020 12:30

Afgelopen maandagavond was er voor de semper dames hun tweede vriendschappelijke wedstrijd en nu tegen Zwaluwen VR1. Na wat onduidelijkheden mbt de corona regels konden we na het fluitsignaal van de scheidsrechter gaan voetballen. In de voorgaande weken hadden we al regelmatig contact gehad met de tegenstander maar kwamen we niet uit op een goede datum om te spelen. Nu was het eindelijk toch zover, de tegenstander was een pittige welke nu in de 3de klasse waren ingedeeld en waarvan enkele speelsters in jong oranje hadden gevoetbald.

Dat de ene wedstrijd niet de andere was bleek al na 10 minuten. In de tijd was er al veel meer moois te zien geweest van de dames dan de vriendschappelijke ervoor en voor mij maakte dat veel goed en zou de uitslag maar een bijprodukt zijn. De tegenstander was redelijk technische en erg bewegelijk maar de semper dames deden niets onder. Zeker in de eerste helft waren toch wij die de boven toon voerden en kregen mooie kansen. Helaas ging het feest niet door maar voor de tegenstander wel en werd het 0 – 1. De dames gingen geen duel uit de weg, en hielpen elkaar waar nodig en na enkele mooie actie’s was het Sarah die netjes over de keepster heen schoot en de 1 – 1 maakte.

Met deze stand gingen we de rust in en konden we terug kijken op een productief eerste helft waarbij de verdedigers en zeker de spitsen van Zwaluwen VR1 het niet voor elkaar kregen om even over de Semper dames te lopen. Nadat de lichten waren aangezet werd het tijd voor de 2de helft, deze was zeker niet minder voor de dames maar helaas kon de tegenstander wel enkele keren scoren wat een eind score van 1 – 5 op het bord zetten. Iets waar de semper dames zich niet voor hoeven te schaven voor een 2de wedstrijd. Het was een wedstrijd waar ze weer veel strijd, voetbal en team gevoel lieten zien en daar kreeg ik toch wel een warm gevoel van. Zaterdag hebben de dames hun eerste beker wedstrijd thuis tegen SJZ VR1, een wedstijd waar ik goede hoop op heb.