SJZ VR1

Groep 3 03

29 augustus 2020 14:30

Vorm.

Vandaag hebben de Semper dames hun eerste beker wedstrijd met verlies afgesloten. We starten voor het mooie met een te kleine reserve bank, maar wat we het meeste miste was de wedstrijd vorm. Afgelopen weken hebben we wel beperkt doorgetraind, en de laatste 2 weken wat intensiever maar voor nu was het net te kort.

Er wordt vaak gezegd het is “maar” een beker wedstrijd maar toch vindt ik dat je een wedstrijd speelt om te winnen en zo ook een beker wedstrijd. Voor nu waren de afgelopen trainingen niet toereikend genoeg geweest om in die wedstrijd vorm te komen. Maar daar gaan we komende weken verandering inbrengen want er waren ook vandaag weer goede dingen te zien en die kunnen zich alleen nog maar verder ontwikkelen.

Na wat gedoe om een scheids te regelen was er een vader van de dames bereid om te fluiten en na de gebruikelijke wedstrijd bespreking gingen we aan de warming-up beginnen. De tegenstander SJZ VR1 was wederom een jong team de meeste meiden waren de leeftijd van een MO19 team. Je kon zien dat ze bepaalde ervaring miste maar ze maakte heel veel goed met het feit dat de meeste al enkele seizoenen bij elkaar voetbalde. Na enkele mooie actie’s van onze kant was het Sarah die de 1 –0 maakte in de 6de minuut. Hierna bleef het even stil met de doelpunten, de bal ging heen en weer en het begon steeds meer op een flipperkast te lijken.

Onze verdedigers en keepster kregen het steeds drukker en we speelde voor het mooie te laag en kwamen er bijna niet meer uit. In de 43 ste minuut was er dan ook de gelijkmaker en met een gelijke stand gingen we de rust in. Met zo’n stand kan je nog alle kanten op en dus werd er in de 2 de helft de schouders eronder gezet door de dames. In de komende 45 minuten stond het
team beter dan de helft ervoor, alleen kwamen de spitsen er niet door.

Elke keer zat er net een tegenstander tussen maar er kwamen wel kansen. Helaas maakte de tegenstander de 1 – 2 en moest Floor de keepster voor vandaag er vaak aan te pas komen. Jammer genoeg kwam de tegenstander nog een paar keer te veel los en maakte uiteindelijk de 1 – 4.

De semper dames hadden door te weinig wissels een zware wedstrijd maar hebben wel doorgevochten, helaas niet zonder kleerscheuren. Voor deze keer zeg dan ook het is maar een bekerwedstrijd en morgen is het weer tijd om de komende trainingen te maken.

Zodat de dames volgende week zaterdag weer een beetje verder in hun oude vorm zijn.