4 mei: Semper Altius F2 - Graaf Willem II VAC F7

3 - 6

Gr.WII VAC F7

F-pupillen zaterdag, F2, 7e klasse 07

4 mei 2013 9:00

De mooie reeks overwinningen van de F2 op achtereenvolgend Blauw-Zwart, HVV, FC Zoetermeer, SVC’08 en wederom FC Zoetermeer is niet onopgemerkt gebleven in het Rijswijkse. De sterjournalist van het fameuze huis-aan-huisblad “Het Rijswijksche Sufferdje” heeft zelfs meerdere verzoeken ingediend voor een interview met staf en spelers van dit wonderteam, maar helaas voor hem zonder resultaat. Nee, het seizoen is nog niet ten einde en het werk nog niet gedaan. De staf weet dat deze reeks overwinningen het resultaat is van hard werken tijdens de trainingen en de mouwen opstropen in het veld en dat pas na de laatste competitiewedstrijd, op 11 mei, er met genoegen op het seizoen 2012/2013 zal worden teruggekeken. Niet eerder!

Zaterdag 4 mei, de dag van onder meer de Dodenherdenking, stonden de jongens in het vroege ochtendzonnetje om 09.00 uur klaar om de wedstrijd tegen de F7 van Graaf Willem II VAC te spelen. De heenwedstrijd hadden we destijds met 12-1 verloren en zij stonden op de 4e plek en wij op de 5e, dus we zouden ons mooi kunnen revancheren. Vaste keeper Justin was er niet bij maar gelukkig was het broertje van Omar, Ilias, zo vriendelijk om op doel te gaan staan. In de 1e helft werd de lijn van de vorige wedstrijden goed doorgezet. Er werd goed gevoetbald door beide teams en het spel ging op en neer. Helaas voor de F2 bleek Graaf Willem echter zeer doeltreffend te zijn. Na een misverstand achterin werd het 0-1 en vervolgens vloog een hoekschop er ook nog eens in. Daarmee werd het dus 0-2. De F2 was even van slag en nog voor rust werd het 0-3 en ook nog 0-4. Maar de wedstrijd was zeer zeker nog niet gespeeld.

Na de peptalk van trainer Eric en trainer Dennie in de rust en een keeperswissel (Sorosh ging in het doel staan) begon de F2 vol goede moed aan de 2e helft. De verdediging stond weer als een huis, op het middenveld werd prima getikt en voorin was er veel dreiging. De eerste kansen werden nog gemist, maar na een paar minuten scoorde Tristan de 1-4. De F2 ging door met het verzorgde spel en kwam al snel op 2-4 door een mooie actie van Ilias. De vele fans wisten dat het wekelijkse hoogstandje van Valentino nog moest komen en het wachten werd beloond. Uit een bijna onmogelijke hoek wist hij de bal in het doel van Graaf Willem te knallen: 3-4. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten want een verrassing hing in de lucht. Maar helaas had de F2 hun energie verspeeld. Het hoge niveau had gewoon te veel kracht gekost. In de laatste minuten speelde Graaf Willem dan ook een aanval goed uit en scoorde 3-5. Dat was de genadeklap voor de moedige F2’tjes. Voor de statistieken mocht Graaf Willem ook nog 3-6 maken en toen vond de zeer gedisciplineerd fluitende scheidsrechter het welletjes.

Helaas is een einde gekomen aan de mooie zegereeks van 5 (!) overwinningen, maar dat moest een keer gebeuren. De staf en toeschouwers hebben echter genoten van een goede wedstrijd en de penaltyserie werd ook nog eens glansrijk gewonnen, dus met een goed gevoel kan de F2 op weg naar de18e en laatste competitiewedstrijd. Deze wedstrijd is zaterdag 11 mei as. uit tegen SVC’08. Aanvang van de wedstrijd is 11.15 uur, verzamelen dus om 10.45 uur.