27'

1e klasse 04

26 september 2020 9:00

Opstelling

Een heerlijke pot voetbal! Met deze 4 woorden laat zich het duel van Semper JO12-1 tegen de Delftse leeftijdsgenoten van DHC het best samenvatten. Een gelijk opgaand duel tussen twee ploegen die er alles aan deden om de winst uit het vuur te slepen.

De gestaag neervallende regen deerde beide ploegen niet en ook de toeschouwers hadden het natte pak er graag voor over, want de wedstrijd boeide van begin tot eind.

Natuurlijk, niet alles ging goed, mede te wijten aan het veld dat door de regenval toch wel steeds moeilijker bespeelbaar werd. Semper bleek uiteindelijk het beste met de omstandigheden te kunnen omgaan. Ik herinner me een wedstrijd vorig seizoen toen we in de stromende regen een van de beste wedstrijden tegen TOGB op de drassige mat legden. JO12-1 is geen team van mooi-weer-voetballers, maar, zoals bleek vandaag, een collectief van strijders en bikkelaars dat gedijt bij moeilijke omstandigheden.

De eerste fase van de wedstrijd was voor DHC dat een zeker veldoverwicht had. Toch was het Semper dat de score opende. Getreuzel in de defensie werd door een attente Hiva resoluut afgestraft. Lang konden we niet genieten van de voorsprong. Amper een minuut later lag de bal al weer achter Jakub. We zagen een aantal fraaie combinaties aan beide zijden, maar het ontbrak vaak aan de juiste afwerking. Toch kwam Semper nog voor rust weer op voorsprong. Quinten zette Sasha vrij voor de keeper. Sas bleef kalm en rondde heel beheerst af.

In de tweede helft werd Semper veelal op eigen helft teruggedrongen. Maar de verdediging stond vandaag als een huis en als er al eens een kans ontstond was daar altijd nog onze keeper om te zaak te redden. Toch moest Jakub nog een keer capituleren toen een hard afstandsschot niet goed verwerkt werd en in de rebound werd de 2-2 aangetekend.

Semper nam echter geen genoegen met een puntendeling en zette in de slotfase nog eens alles-op-alles om de punten in huis te houden. Weer stond Quinten aan de basis. Hij gaf de bal in de loop mee aan Hiva, die oog-in-oog met de keeper kwam en fraai de trekker overhaalde. Met nog 5 minuten op de klok was het nog even billenknijpen maar dankzij onze voortreffelijke defensie kwam de winst niet meer in gevaar.

Complimenten aan de boys (en girl!) voor deze leuke wedstrijd die met een meer dan verdiende winst werd afgesloten. Het publiek heeft genoten. Die komen zeker terug. Weer of geen weer.