3 oktober 2020 9:00

Semper Altius JO10-1 - Nootdorp JO10-2 7-2

Vanmorgen begonnen we aan een ochtend met een raar gevoel.

Waar wij houden van alle support van onze ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden, mochten deze er niet bij zijn en hoeveel zou er dan zijn van het uitteam?

Het complex oogde stil en verlaten met ook nog eens een hoop aflastingen waren er alleen 2 wedstrijden op het kunstgras.

Ook moesten wij zelf vandaag nog eens 2 spelers missen en hadden we dus geen wissels en maar een klein groepje.

Nadat we in de voorbereiding al hadden geoefend tegen Nootdorp JO10-1 met een 4-8 nederlaag maar wij wel enigszins kans hadden kwam vandaag de JO10-2 op bezoek en had de trainer goede hoop op een leuke wedstrijd, ondanks de mindere mentaliteit die afgelopen woensdag was geconstateerd tijdens de training.

Aan het begin van de wedstrijd gingen onze jongens er vandaag echter wel weer volle bak tegenaan en konden de druk goed op de tegenstander houden.

Waarschijnlijk stond Tygo op korte afstand van Barry voor de wedstrijd toen hij zijn licht had laten schijnen over de effectiviteit van Tygo tegenover Dennis.

Want na zes minuten was het Tygo na goed doorgaan met de openingsgoal.

Maar dit was nog niet genoeg, twee minuten later brachten Tygo en Mika in de praktijk wat de trainers al lange tijd vragen.... Met zijn tweeën braken ze door, Mika lokte de keeper naar zich toe gaf simpel de bal opzij en Tygo legde deze in het lege goal 2-0.

Een geluksmoment bij de trainers was duidelijk zichtbaar.

Direct hierna kregen we een corner en ook daar kwam de training weer naar boven. Mika besloot hem vandaag eens voor te gooien precies waar Alexander kwam inlopen en de 3-0 binnenkopte bij de 2e paal.

Nog meer trots en tevredenheid bij de trainers.

Daarna bleef het even stil qua doelpunten maar zeker niet qua strijd en kansen. De inzet was top!

Ohw ja en Tygo... 12 minuten later was ie daar weer na een scrimmage was hij er klaar mee en haalde vol uit voor de 4-0.

We verslapte heel even en Timo, die overigens 2 prima kwarten keepte (durfde uit te komen en ballen op te pakken), werd verschalkt in een 1 op 1 waardoor het 4-1 werd.

We herstelde ons en na een flitsende aanval via Alexander en Ryan was daar opnieuw Tygo die zijn vierde goal liet aantekenen.

Het derde kwart werd de lastigste Nootdorp drong aan met drie aanvallers en hadden daardoor vaak een mannetje over. Maar lat, paal en gemiste kansen hielpen ons verder.

Ook was daar ineens Mohammad die het vandaag zichtbaar naar zijn zin had met een afstandschot die geen genade kende 6-1.

Het laatste kwart schakelde we terug naar 3 verdedigers en hadden Alexander die tekeer ging als een beest die strooide met de ene na de andere goede sliding, geflankeerd door onze pitbulls Mohammad en Ryan hadden we Nootdorp weer onder controle.

Mika ging nog een keer een rush aan langs de achterlijn en pikte zijn goaltje mee 7-1.

Daarna namen we iets te veel risico achterin en kregen de deksel toch nog een keer op de neus en werd de eindstad gezet op 7-2.

De effectiviteit van Tygo was niet onopgemerkt gebleven vandaag en dus was Timo er als eerste bij om trainingsjasje te ruilen vandaag waarmee hij trots op de foto staat😂.

We kunnen vandaag concluderen dat dit team weer op stoom komt, de trainingen zich meer en meer terug laten zien tijdens de wedstrijden en we in het bezit zijn van een onwijs leuk team.

Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd en hoop dat we deze snel mogen spelen het liefst met ouders want die horen er wat mij betreft gewoon bij!