2 - 1

ABF F1

F-pupillen zaterdag, F1, 4e klasse 05

4 mei 2013 9:00

Lekker weer met een stevige wind en de mannen van F1 hadden er zin in. Helaas had de trainer van ABF dat ook… Leave your work at home. Zijn Amerikaans/Spaanse geschreeuw kon niet voorkomen dat Leandro 3 man passeerde en goed schoot, helaas net over. We waren de betere ploeg, maar gingen wel mee in het kluitjesvoetbal van ABF. Ze verdedigden goed en we hadden moeite erdoor te komen. Kwamen wedan helemaal niet tot kansen? Jawel, maar nog niet een kwart van vorige week tegen Wilhelmus. Dominic brak een keer goed door op rechts, maar het leidde helaas niet tot een doelpunt. Even later legde hij de bal weer eens dood op zijn borst uit een uittrap van de keeper van ABF. Ik heb op links ook een schitterend driehoekje gezien tussen Kyan, Chris en Brandon. Uit de counter werd ABF best nog een paar keer gevaarlijk. We liepen inet al te goed op onze posities. Daniël trad een keer heel goed verdedigend op nadat ABF alleen op Mart leek af te kunnen. Damian was in verdedigend opzicht ook weer een terriër. De 0-1 kwam eigenlijk uit de lucht vallen en kwam uit een corner. Direct daarna was het rust.

De 2e helft ging een stuk beter. Wind mee hielp. Milan wist zich los te weken van zijn reusachtige verdediger en kreeg een kans, maar hij wilde er niet in. Dominic kreeg een goede kopkans uit een corner. Uit de counter die volgde was het bijna 0-2, maar Mart redde als een tijger. Snel daarop kregen we weer een corner. Colin trapte en de bal sloeg af. Leandro bedacht zich niet en schoot schitterend de verdiende 1-1 binnen. Even later was de verdeling andersom: een strakke corner van Leandro en een mooi doelpunt van Colin. ABF krijgt daarna de bal niet meer weg en wij krijgen kans op kans, maar de bal wil er niet in. Het lijkt nog bijna mis te gaan na een scrimmage voor ons doel, maar we kunnen de bal nog net op de lijn wegwerken. Scheidsrechter Sander fluit af en legt daarmee de trainer van ABF eindelijk het zwijgen op. Ook dit soort wedstrijden moeten worden gewonnen en dat is maar mooi gelukt. Tres punto in the bag, well done boys.