3 - 3

Semper Altius JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 7e klasse 07

11 mei 2013 11:15

Met een compleet team stond de F2 op het hoofdveld van SVC’08 klaar om de competitie 2012/2013 in stijl af te sluiten. Op het hoofdveld ja, de supporters konden dus hoog en droog vanaf de eretribune de bezigheden van hun sterrenteam gadeslaan. Van SVC’08 verloren we al eens met 3-0 op het toernooi van FC ’s-Gravenzande maar thuis was het weer 5-3 in ons voordeel. Het kon dus alle kanten op en dat bleek.

Direct na de aftrap begon de F2 weer met het verzorgde spel waar ze zo berucht op de voetbalvelden mee zijn geworden. Van voor naar achter en van links naar rechts werd er kwistig met passes gestrooid. SVC’08 werd er tureluurs van maar doelpunten bleven vooralsnog uit. De jongens werkten zich een slag in de rondte maar de bal wilde er niet in. Uit een plotselinge tegenaanval bleek SVC’08 heel efficiënt te zijn, want voordat Justin het door had lag de bal al in het doel: 1-0. Dit was overigens de enige bal die Justin de 1e helft heeft gezien, want het spel werd voornamelijk op de helft van SVC’08 gespeeld. Uit een mooie aanval scoorde Tristan dan toch de verdiende 1-1 en vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust. Trainer Eric had verder weinig toe te voegen, behalve dat een van de belangrijkste aspecten van voetbal toch echt het maken van doelpunten is.

Vol vertrouwen begon de F2 aan de 2e helft en al snel wist de Romario van Rijswijk, Sorosh, dankzij goed doorzetten en natuurlijk met zijn punt voor de 1-2 te zorgen. Vlak hierna had Valentino zich onsterfelijk kunnen maken maar vrij voor de keeper was zijn schot hard en vol genomen maar belandde het helaas in de dug-out. De dug-out van veld 2…... Dit gaf SVC’08 weer moed en ze zetten nog eens flink aan. Hier had de F2 niet echt op gerekend, want ‘alles ging toch vanzelf’. Na gestuntel achterin kon SVC’08 vrij doorlopen richting Justin en wederom met scherp schieten: 2-2. Dit liet de F2 niet op zich zitten. Bastian gaf met een goede interceptie het sein voor een nieuwe aanvalsgolf richting het doel van SVC’08. Helaas wilde ieder F2’tje een doelpunt maken en werd er vooral voor eigen succes gegaan. Zo werden vele potentiële kansen om zeep geholpen. Toch wist Sorosh onverwacht uit een moeilijke hoek zijn 2e goal van de dag te maken: 2-3. Maar waar de staf al bang voor was gebeurde natuurlijk ook. De helft van de F2 stond met de handen in de zij rustig toe te kijken hoe direct vanaf de aftrap SVC’08 naar voren stormde en na een snelle aanval de 3-3 scoorde. Justin kon zich toch nog onderscheiden, want met een fantastische redding wist hij zelfs de 4-3 nog te voorkomen. Toen de scheidsrechter affloot waren de gevoelens gemengd, maar met de 3-3 kon uiteindelijk iedereen tevreden zijn.

Dankzij een goede 2e competitiehelft is de F2 keurig op een stevige 6e plek geëindigd. Goed gedaan jongens, op naar het Semper Altius jeugdtoernooi!