Houtwijk sv D1

Mees Jonkman (schot)

4 mei 2013 9:00

Door Nicky van Look

Vandaag moesten we vriendschappelijk tegen Houtwijk D1, een derdeklasser. In de kleedkamer kregen we te horen dat Jason, Stan en Achraf er niet waren. Jason was ziek, Stan was op vakantie en Achraf had zijn tanden laten maken en uit voorzorg ging hij dus niet voetballen, maar gelukkig konden Thijmen en Lamar met ons mee doen. En toen begon de bespreking, ons werd verteld dat we moesten voetballen van achteruit dus goed opbouwen. De warming-up ging heel goed, het zonnetje scheen er stond weinig wind dus we begonnen de wedstrijd met goede moed. Binnen 5 minuten waren er aan allebei de kanten kansen om te scoren, dat gebeurde niet waardoor het 0 – 0 bleef. In de 21ste minuut werd er door Houtwijk een lange bal door het midden gespeeld maar de verdediging stond niet goed opgesteld en de jongen kon dus 1 op 1 op Mitchell af en scoorde goed. Houtwijk bleef de beter voetballende ploeg, maar ook wij kregen kansen om te scoren. Met name de corners leverden goede kansen op maar ook die gingen er niet in. In de derde minuut voor rust maakte Troy op rechts een goeie actie, gaf hem voor op Mees en Mees schoot meteen vanuit de draai langs de keeper in de goal: 1 – 1 en dat was ook de ruststand.

In de rust zei de trainer dat we onze ogen uit onze kop moesten schamen, dat bijna iedereen dramatisch had gevoetbald, en dat we de tegenstander alle ruimte gaven om te voetballen en we dus meer druk moesten zetten in de tweede helft. We gingen goed van start in de tweede helft. Hierdoor kreeg ik direct na rust een grote kans door een misser in de verdediging van Houtwijk. Ik omspeelde de keeper maar schoot de bal te zacht in, waardoor de bal van de lijn werd gehaald. In de achtste minuut was er een hele mooie aanval van rechts en Mees gleed de bal bijna in het goal. Dat zou een hele mooie goal zijn geweest. Hierna werd de wedstrijd een beetje rommelig en kreeg Houtwijk de betere kansen maar die werden er niet in geschoten dus bleef het 1 – 1.