Heerlijke zaterdag ochtend voor de JO10-4

2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Op deze zonovergoten zaterdagochtend speelden onze kanjers tegen het damesteam van DSVP. De verre rit en het vroeg spelen betekende een korte nachtrust voor de ouders. De voorbereiding van onze jongens was niet ideaal, daar niet iedereen tijdig op het afgesproken tijdstip verscheen. Een aandachtspunt naar de toekomst toe.

Dit allemaal mocht de pret niet drukken. Semper begon voortvarend aan de wedstrijd. De eerste de beste kans vloog erin. Ishaq zette een korte dribbel in en schoot de bal geplaatst in het rechterhoekje, 1-0. De toon was gezet. Maar al vrij kort daarna bleek dat we hier met een geduchte tegenstander te maken hadden die zich niet zomaar gewonnen zou geven. Een scherpe counter van DSVP leidde tot een één-op-één situatie waarna onze stand-in keeper Mohamed handelend moest optreden. Met een katachtige redding wist hij de gelijkmaker te voorkomen.

Kort na deze briljante redding wist DSVP toch de gelijkmaker te scoren, 1-1. Ayoub zorgde echter weer voor een 1-2 voorsprong, nadat hij een assist van Yacoub afrondde. Doordat iedereen uit positie liep en onze verdedigers voorin waren te vinden wist DSVP wederom de gelijkmaker te scoren. Met een 2-2 tussenstand sloten we het eerste kwart af.

Onze toptrainer (nog altijd ongeslagen) Ab voerde enkele succesvolle wissels door. Het was Kerem die ons aan een voorsprong hielp. Hij maakte een actie vanaf rechts, kapte tot tweemaal toe een tegenstander uit en schoot de bal vervolgens in de korte hoek: 2-3. Even later was het weer Kerem die de 2-4 tegen de touwen wist te schieten. Een identieke situatie als hiervoor, alleen nu zette hij de aanval in vanaf links. Met een schot in de korte hoek wisten we een voorsprong van twee doelpunten te pakken. Daarna was Gio aan de beurt om een goal aan zijn naam toe te voegen. Ishaq onderschepte de bal en stuurde een dieptepass op Gio. Deze ging op wilskracht dwars door twee verdedigers heen en schoot de 2-5 tegen de touwen. Middels een afstandsschot en een klutsgoal wist DSVP de marge te verkleinen tot 1. Vlak voordat het 2e kwart was afgelopen wist DSVP zelfs de gelijkmaker te scoren, nadat we onzorgvuldig opbouwden van achteruit. De ruststand na het 2e kwart was hierdoor 5-5.

Na wat limonade te hebben gedronken pakte Semper in het 3e kwart weer de draad op. Yacoub had eerder op de wedstrijd een aantal kansen gemist, maar wist nu toch Semper op voorsprong te schieten. Deze speler is een genot voor het oog. Hij brengt tegenstanders met zijn lichaamsbewegingen vaak op het verkeerde been. DSVP wist na de goal van Yacoub toch weer de gelijkmaker te scoren. 6-6 en zo een spannende wedstrijd hebben we nog niet eerder gespeeld dit seizoen. Weer is het Yacoub die ons aan een voorsprong helpt. Kerem levert een perfecte voorzet af vanaf rechts en Yacoub weet deze perfect af te ronden middels een volley. Daarna is het Gio die weer van zich doet gelden. Verovert zelf de bal op het middenveld, dribbelt door en met een knal weet hij de 6-8 te scoren. Het lijkt erop dat hij buskruit in zijn schoenen heeft, want zijn schoten zijn explosief.

Het laatste kwart van de wedstrijd breekt aan. DSVP maakt de aansluitingstreffer (een zacht rollertje waarmee ze onze keeper passeren). Kerem neemt het team weer bij de hand en maakt de 7-9 door een rebound erin te schieten, nadat de keepster van DSVP een schot van Ayoub pareert. Ook de 7-10 en de 7-11 komen van de voet van Kerem. Bij de 7-10 gaat Gio alleen op de goal van de tegenstander af. Kerem sluit goed aan en vraagt om de bal. Gio is niet zelfzuchtig, passt de bal naar Kerem die vervolgens scoort. Bij de 7-11 glijdt Kerem de bal over de doellijn. Het slotakkoord is voor DSVP. Zij scoren het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee eindigt deze spannende wedstrijd in 8-11. Hulde en felicitaties aan onze kanjers. Ze zijn uit goed hout gesneden. Wanneer we nog vaker samen trainen, zullen we alleen maar groeien als team.

Eervolle vermeldingen voor Zakaria, Dunya en Soumaya. Onze rotsen in de branding. Ze hebben vele aanvallen van de tegenstander onschadelijk weten te maken. En ook een eervolle vermelding voor Hoshiaar, de pitbull, die ondanks zijn geringe postuur de tegenstander in bijna elk duel de baas is. De man of the match is echter Kerem. Speelt met speels gemak zijn tegenstanders dol. Het zal niet lang duren voordat hij ook in de schriftjes van scouts terecht komt vermoed ik. En verder heeft iedereen het uitstekend gedaan. Op naar de volgende wedstrijd.