30'
Kleifran Sil (schot)

D-pupillen, D1, Groep 4 06

31 augustus 2013 9:00

Eindelijk mocht de D1 zijn eerste wedstrijd spelen. Voor de beker tegen Vredenburch, om negen uur. Ruim voor het verzameltijdstip van acht uur waren de meeste spelers al bij Vredenburch. Na het uitdelen van de nieuwe (en zeer mooie) sponsortenue’s van drukkerij Oranje/Van Loon en een uitgebreide bespreking over de taken in het veld die bij elke positie horen was het tijd voor de eerste wedstrijdwarming-up. Het ging allemaal prima. Iedereen was er klaar voor en we speelden op het hoofdveld, dat was wel gaaf natuurlijk! Ondanks een aantal onwennigheden (je zal maar ineens back moeten spelen terwijl je daar nog nooit gestaan hebt bijvoorbeeld en dat buitenspel was toch effe wennen voor de meesten) speelden we een hele goede eerste helft. Van achteruit werd er lekker getikt en op het middenveld en voorin deden ze wat met de ballen die ze kregen. Al na twee minuten kwamen we op voorsprong. Timo zette goed voor en Kleifran had weinig moeite om de bal binnen te tikken. Beide teams kwamen geregeld voor de goal maar pas na 19 minuten werd er weer gescoord: Kleinfran werd in de zestien onderuit gegleden en de strafschop benutte hij zelf zonder problemen. Daarna ging het snel. Joshua (die voor het eerst op een groot veld rondliep maar uitstraalde dat hij dit al jaren deed) gleed na een slim hakje van Timo de bal onder hun keeper door, Ryan schoot van afstand raak en Kleifran bleef alleen voor hun keeper koel en scoorde de 0-5. Dit was ook de ruststand. Tijdens de rust hing er een juichstemming en uiteraard werden de kids gewaarschuwd voor de gevaren van de tweede helft maar ondervinding is de beste manier… Het voetbal was eruit en het veld werd veel te lang. Toen Vredenburch na een minuut of tien tegenscoorde kregen zij weer wat geloof en gingen onze spelers allemaal precies datgene doen wat ze niet moesten doen. Gelukkig maar, want als ze alles goed gedaan hadden dan hadden Marco en ik dinsdag niks meer te doen gehad… Resultaat was dat Vredenburch nog twee keer scoorde, dit er ook best nog meer hadden kunnen zijn, en dat wij nauwelijks nog gevaarlijk werden. Kort voor tijd kregen we nog wel een vrije trap die Xando mooi binnen schoot. Eindstand 3-6 dus. Het begin is er. Het was een leuke en sportieve wedstrijd.