2 - 3

Semper Altius JO11-1

E-pupillen, E1, Groep 3 08

7 september 2013 10:00

Zaterdag 7 september stond de eerste bekerwedstrijd voor de E1 op de planning. We moesten uit naar Loosduinen om tegen hun E1 aan te treden.

Helaas was Iliaas nog niet hersteld van zijn blessure en had Dominic een weekendje weg, dus traden we aan met precies 7 man.

Na wat rond vragen bleek dat Loosduinen ook vooral met 1’ste jaars speelde. Net als ons 3 2’de jaars erbij om het elftal te completeren.

De ouders en wij waren benieuwd hoe we zouden starten na de oorwas van afgelopen donderdag in de oefenpot tegen haaglandia E4.

De eerste helft begon eigenlijk in dezelfde lijn als de donderdag. We waren nog niet fel en de jongens zochten nog naar hun plek en man.

Na een paar goeie reddingen van keeper Kyan werden 2 aanvallen hem toch te veel. We bleven eigenlijk staan kijken hoe hun afronden. 2-0 achter in het eerste kwartier.

Waar zou dit eindigen?

Maar langzamerhand kwamen we beter in de wedstrijd en gaven we strijdlust terug tegen die jongen. Damian voorop.

De meters en duels die hij vandaag aanging en aflegde was de basis van onze aansluit treffer. Damian zelf tikte de 2-1 binnen.

Hier na kwamen er kansen heen en weer. Leandro raakte met een schot nog beide palen maar helaas ging de bal er niet in. 2-1 rust.

In de 2’de helft was Damian zijn drang naar voren niet meer te stuiten dus hebben we Big Daan maar rechts achter gezet en ging Damian voorin de aanval spelen.

Ouail hield hun spits de hele tweede helft in de tang en ruimde veel ballen op. Thijs ging ondertussen ook naar de links back plek en vanaf dat moment kwamen er steeds meer aanvallen van achteruit op gang via zijn passes en acties. Leandro kreeg de bal rond de 16 in zijn voeten, speelde een man uit, legde breed op Damian die alweer zijn 2’de van de dag kon aantekenen.

Nu ging de wedstrijd heen en weer. Aanvallen van hun werden door de achterhoede en de prima keeper vakkundig onderschept.

Het leek erop dat dit een gelijk spel zou worden. Loosduinen viel sterk aan en wij counterde er flink op los.

In 1 van deze counters kreeg Leandro de bal en speelde 2 man en de keeper uit om de 2-3 op het scorebord te zetten.

Nu moesten we 15 minuten lang de tegenstander van ons goal afhouden. In dit kwartier heeft iedereen als een leeuw staan verdedigen.

Ouail en Kyan voorop. Maar ook Brandon, Daniel, Thijs, Leandro en Damian hebben in dit kwartier karakter getoond en vol voor de winst verdedigd.

Na een paar spannende laatste hoekschoppen van hun kant werd er afgeblazen en was de overwinning een feit.

Jongens, top wedstrijd, top instelling. Echt een leuke pot om te zien.

Ook de tegenpartij heeft een prima pot neer gezet. De uitslag had zomaar andersom kunnen wezen.