Kleifran Sil (intikker)

D-pupillen, D1, Groep 4 06

28 september 2013 8:30

28-09: F.C. Zoetermeer D4-Semper Altius D1 4-1 (2-1).
Het was een vroegertje vandaag, om half negen trapten we af in Zoetermeer. Daar ging een nogal lamlendige warming-up aan vooraf hoewel het toch een topper betrof… Misschien waren de kids wel onder de indruk van de fysieke kracht van de tegenstander, met allemaal tweedejaars. We begonnen dan ook te slap en na een aantal fouten achter elkaar (man aan de verkeerde kant dekken, over een bal heen trappen en iemand die zijn directe tegenstander niet dekte zodat die alleen voor Robin simpel kon scoren) was het al snel 1-0 voor Zoetermeer. Zodra we de bal hadden ging het best aardig al was de eerste aanname vaak nog slordig en dat leidde een paar keer tot onnodig balverlies. Maar verdedigend deden we het niet goed. Het enige wat Zoetermeer eigenlijk deed was lange ballen spelen op hun snelle spitsen en met onze speelwijze kan je dat op twee manieren oplossen: ervoor proberen te zorgen dat de dieptepass niet gegeven kan worden of wat verder naar achteren gaan verdedigen. Na een kwartier verdedigden we op de middenlijn, kon een middenvelder vrij de pass geven en toen was het 2-0. Zoetermeer kreeg ook nog wat kansen die het miste en zo bleef het een wedstrijd. En kort voor rust scoorden we zelfs tegen: een prima aanval van achteruit werd uiteindelijk afgerond door Kleifran al moet ik er wel eerlijk bijzeggen dat hun keeper er niet goed uitzag bij die goal.
De rust werd op het veld doorgebracht en omdat het nogal koud was duurde die niet lang. Ook na rust voetbalden we best aardig maar echte kansen kregen we niet, vooral fysiek kwamen we flink te kort. Tien minuten voor tijd viel de beslissing en die was voor ons een beetje onbevredigend. De bal werd namelijk diep gespeeld, stuiterde over twee spelers heen en kwam toen bij hun rechtsbuiten en die stond op het moment dat de pass gegeven werd echt een meter buitenspel. Ron vlagde ook maar kon dat natuurlijk pas doen toen die spits in balbezit kwam. De scheidsrechter kwam keurig naar zijn uitleg luisteren, keurde de goal terecht af en liet zich toen ompraten door het publiek zodat het doelpunt na twee minuten alsnog toegekend werd. Nog nooit vertoond zullen we maar zeggen. Onze kids waren redelijk in verwarring (en wij langs de kant eerlijk gezegd ook) en niet veel later werd het ook nog 4-1 na een te korte terugkopbal. Dat werd ook de eindstand. Het was een leerzame ochtend voor onze kids tegen een sportieve tegenstander.