57'

D-pupillen, D1, Groep 4 06

5 oktober 2013 8:30

05-10: R.K.D.E.O. D5-Semper Altius D1 1-3 (0-1).
Het was weer een vroegertje, om half negen mochten we aftrappen in Nootdorp. Omdat de thuisploeg in exact hetzelfde tenue als wij speelt hebben we de shirtsponsor om toestemming gevraagd om een keertje in het reservetenue te spelen wat alle spelers thuis hebben, dat scheelt weer een kwartier omkleedtijd… We begonnen met een bal van ons omdat de thuisploeg de ballen niet had opgepompt. Vrijwel vanaf de aftrap kreeg Xando een goeie kans, hij schoot net naast. Een minuut later was het wel raak: Xando nam knap aan op zijn borst en gaf mee aan Joshua die simpel kon scoren. We voetbalden best aardig van achteruit en kregen veel kansen maar hun keeper hield alles tegen. Ook deze tegenstander speelde weer het simpele spelletje van de lange bal op de snelle buitenspelers en doordat onze backs een paar keer niet helemaal goed stonden opgesteld leverde dit veel problemen voor ons op. Tot aan de rust werd er echter niet meer gescoord.
Na rust hebben we het dan maar eens met een echte laatste man geprobeerd om te kijken of het dan wat rustiger zou worden achterin. Maar dat hielp niet echt… Als niet iedereen zijn positie houdt en doet wat er gevraagd wordt dan krijg je het tegen elke tegenstander moeilijk, zelfs tegen de onderste (al had R.K.D.E.O. alle wedstrijden maar met miniem verschil verloren). Kort na rust werd het 1-1 omdat er slecht gedekt werd en iemand de bal verkeerd aannam. Dat kan gebeuren maar we lieten ons hierdoor behoorlijk afleiden. Het voetbal werd slordig en we sloten niet aan zodat het veld steeds 70 meter lang werd. Tsja, dat is niet aan te lopen natuurlijk. Dus de thuisploeg (die fysiek wat verder was) kreeg kansen. Maar gelukkig zaten zij ook niet op scoren en was Robin iedere keer klemvast. Want bij ieder schot op ons doel liepen de aanvallers door in de hoop dat Robin de bal los zou laten en onze verdedigers stonden ernaar te kijken. Stel dat Robin een keer een bal losgelaten had en er daarna gescoord was, dan had iedereen gezegd: blunder van de keeper. Maar als we hem helpen door bij een schot op doel ook mee te lopen dan kunnen we een doelpunt vaak nog wel voorkomen! Tien minuten voor tijd kregen we een corner. Bij de eerste paal was het Xando die vallend mooi inkopte: 1-2! Dat gaf weer wat vertrouwen en de Nootdorpers waren aangeslagen. En zo werd het ook nog 1-3 uit een counter. De pass van Yassin was mooi, Kleifran stond een keertje geen buitenspel en alleen voor de keeper bleef hij koel. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en daarna hadden we feitelijk nog meer goals moeten maken. Ook dit was weer een sportieve tegenstander en de scheidsrechter floot prima. Volgende week tegen R.A.S. gaan we proberen om goed aan de wedstrijd te beginnen en dit dan tot het einde vol te houden!