55'

D-pupillen, D1, Groep 4 06

12 oktober 2013 9:00

12-10: Semper Altius D1-R.A.S. D1 3-2 (1-2).
Voor de topper tegen R.A.S. waren Jilhany en Tycho ziek. We hadden evenveel verliespunten als de gasten en de winnaar zou dus goede zaken doen en kans maken in de derde klasse ingedeeld te worden, iets wat wij graag willen. We begonnen te slap en R.A.S. kreeg een paar enorme kansen waarvan ze er twee benutten. Daarna kwamen we langzaam wel beter in de wedstrijd en kreeg Kleifran een enorme kans maar hun keeper redde. Het schot van Xando hield hij echter niet en dus was 1-2 de ruststand. De tweede helft speelde Semper met heel veel inzet. De handige buitenspelers van R.A.S. werden vaak afgestopt door de backs Roy en Jacco. Yannick was achterin de rots in de branding en Thomas haalde er vanuit zijn positie ook veel gevaar uit door goed vooruit te verdedigen. En als R.A.S. dan toch een keer doorbrak dan stond Robin daar nog, die groeide uit tot de absolute uitblinker met een aantal geweldige reddingen. Op het middenveld gaf aanvoerder Jesper het goede voorbeeld door elk duel er in te kleunen en Joshua deed dat ook, die is voor niemand bang ondanks zijn lengte... Ryan speelde prima "op tien" en Yassin (die de hele week ziek was geweest en voor rust dus wissel was) gaf in de tweede helft alles. Een kwartiertje voor tijd scoorde Timo met een slim schot de 2-2. Het werd nu een heel spannende wedstrijd met veel momenten voor beide doelen. Robin redde nog een paar keer knap en wij kregen ook kansen die er niet in gingen. Vijf minuten voor tijd ging Kleifran rennen en vanaf de achterlijn zette hij voor. De bal viel er bij de verste paal ineens in en dus stonden we voor. Er volgden nog een paar superspannende minuten maar met kunst en vliegwerk hielden we stand. Een knappe overwinning waarbij de spelers hebben laten zien dat ze ook kunnen knokken met elkaar. En dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen!