Scheidsrechter

N.J.L. van der Toorn

Sportpark Vlamenburg

Opstelling Semper Altius 1

Na de goede resultaten in de bekerwedstyrijden was het de vraag of deze lijn ook in de competitie doorgezet kon worden.

De eerste helft tegen Haagse Hout werd in een regenachtig weertje gespeeld. Door de regen was de grasmat waarop gespeeld werd wel glad en schoot de bal regelmatig verder door dan gedacht wordt. Ook nu werd er in de achter soms wel erg afwachtend gespeeld, maar in iedergeval al een stuk minder dan in de bekerwedstrijden. Na 13 minuten werd de aanval van Haagse Hout iets te veel ruimte gegeven, waardoor zij met een goed schot de 1-0 op het scorebord konden zetten. Gelukkig kon Arend Balijon halverwege de eerste helft met een bekeken schot vlak naast de paal van buiten het strofschop de 1-1 aantekenen. In de rest van de eerste helft gebeurde er niet veel meer, door een laag tempo van beide kanten waren de kansen minimaal.

In de tweede helft was Semper Altius vrijwel de gehele tijd veel sterker dan Haagse Hout, alleen werden de paar kansen niet benut en kon Haagse Hout er soms nog gevaarlijk uitkomen. Ondanks het overwicht duurde het toch nog tot de 87e minuut tot Mick van Oorschot uit een goede voorzet van Sean Jonker de winnende treffer kon aantekenen.

Een goede competitiestart van Semper Altius dus.

Een gelukkig en blij Semper Altius 1 na de overwinning op Haagse Hout.