2554BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3235178

Opstelling Semper Altius 1

Bij een overwinning op het laaggeplaatste Toofan zou Semper Altius winnaar worden van de tweede periode. Lang zag het er naar uit dat dit niet zou lukken.
Voor de toeschouwer die bij de aftrap nog een plekje in de zon langs het veld van Toofan zochten kon het erop lijken dat de scheidsrechter de eerste aftrap van Semper niet goedkeurde en dat deze dus overgenomen moest worden. Niets was minder waar. Semper mocht de aftrap nemen maar Toofan veroverde al snel de bal en schot die richting het doel van Semper Altius. Tot verbijstering van alles wat Semper was hobbelde deze bal langs alle verdedigers en de keeper zomaar het doel in en stonden we na minder dan 30 sec met 1-0 achter. De rest van de eerste helft was matig van onze kant. Toofan was veel feller en leek in niets op de ploeg waar we thuis met 8-2 overheen liepen. Veel kansen kregen we niet en alleen een schot van Lucas Boelhouwer (JO19) had een beter lot verdiend.
De tweede helft begon niet veel beter en al in de 1e minuut van de 2e helft kon de linksbuiten van Toofan ongehinderd door de verdediging lopen en de 2-0 aantekenen. In de rust was Mick van Oorschot de aanval komen versterken. Na 53 minuten kon Desley Roodenburg uit een onoverzichtelijke situatie de aansluittreffer maken en na een uur spelen wist Gino Kos zelfs de bal zodanig aan te raken dat hij tussen de keeper en de paal door rolde en zo de gelijkmaker op het (niet aanwezige) scorebord kon zetten.
De wedstrijd bleef daarna rommelig en de Toofan spelers deden er alles aan om Semper niet te laten voetballen. Bij elk duwtje lagen ze op het veld te rollen van de pijn om na twee druppels water van de verzorger weer vrolijk aan het spel gingen deelnemen. Verder dan een schot wat via de onderkant van de lat weer het veld in kwam kwamen we niet. Wel liep Arend nog tegen een onnodige tweede gele kaart op zodat we het laatste kwartier met 10 man verder moesten.
Teleurgesteld ging iedereen naar de kleedkamer en kantine, maar gelukkig kwam daarna het bericht dat VCS met 1-0 van Quick Steps had gewonnen en Semper Altius dus toch winnaar werd van de 2e periode en dus deel gaat nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse. Het programma voor de nacompetitie wordt bepaald aan de hand van de plaats in de eindrangschikking. De laagst geëindigde ploeg moet eerst nog een ronde spelen tegen een ploeg uit een andere 5e klasse. De twee hoogst geëindigde ploegen spelen in de tweede ronde een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de 4e klasse.