2286KT
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3940914

Opstelling

Na het toch wel teleurstellende gelijkspel uit bij VCS moesten we nu thuis tegen het laagstaande Toofan proberen dit te herstellen.

Met voor het eerst Desly Rodenburg weer in het team werd er gelijk vanaf het begin druk gezet op het doel van Toofan.
Al na zeven minuten wist Beau van der Heiden de bal via een kluit spelers al in het doel achter de Toofan-keeper te spelen.
Na ongeveer een half huur moesten we echter verder met 10 man door een domme overtreding van een voorhoede speler.
Vlak voor rust een goede voorzet vanaf de rechter kant die door Daniel via een tweetal Toofan-spelers met een mooie kopbal tot doelpunt werd gepromoveerd. Een onachtzaamheid in de achterhoede zorgde er in de laatste seconde van de eerste helft nog voor dat Toofan de aansluittreffer kon maken.

Wellicht dat Toofan er door het doelpunt in de laatste seconde nog aan dacht dat er wat te halen was op het sportpark Hoekpolder, maar Semper zat er gelijk vanaf de aftrap bovenop en liet Toofan niet in zijn spel komen. Na 10 minuten in de tweede helft stond het al 4-1 door opnieuw Daniel Vink en een mooie vrije trap van Mitchell Burgwal doie vanaf de zijkant van het veld iedereen, inclusief de keeper van Toofan verraste.
Vlak daarna ook een rode kaarte voor een speler van Toofan en was het weer 10 tegen 10.
De in de rust ingevallen Mick van Oorschot kreeg het daarna op zijn heupen en scoorde in het laatste half uur van de wedstriijd nog 3 maal en ook Daniel Vink nam nog een doelpuntje mee.
Uiteindelijk een best wel stevige overwinning met 8-2 die ons elftal opeens op de derde plaats in de stand bracht.

Door het meespelen van Arend Balyon, Gino Kos en Desley Rodenburg heeft Eki Korte opeens een volwaardige selectie met een sterke wisselbank tot zijn beschikking. Ook de conditie van de overige spelers is een stuk vooruit gegaan en we zullen zeker mee gaan doen om de bovenste plaatsen.
Doordat er nu niet elke zaterdag het hoogste jeugdteam geplunderd hoeft te worden kan er ook bij de jeugdafdeling grote stappen gezet worden. In de eerste fase van de jeugdcompetitie zijn zowel de JO19-1 als de JO18-1 bovenaan geeindigd. Met de toekomst zit het dus wel goed.