Melis Stokelaan 1175
2541GA
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3265295

Het laatste gedeelte van de competitie is nu aangebroken. Hoewel we al een periodetitel op zak hebben is het wel belangrijk om tenminste op de derde plaats in de eindstand te blijven, dan is het team de eerste ronde vrij en speelt het in de tweede ronde een thuiswedstrijd. Gelukkig heeft Eki nog weinig last van schorsingen en ondanks enkele blessures lukt het steeds om een goed elftal in het veld te brengen. De thuiswedstrijd tegen Wanica Star leverde een 8-1 overwinning op. Jammer genoeg had het elftal de afgelopen weken te veel punten laten liggen om RAS nog te kunnen bedreigen voor het kampioenschap.

Al in de tweede minuut kon de keeper van Wanica Star een bal niet onder controle krijgen en was Roger vd Bosch er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten.

Vlak er na een onoplettendheid in de achterhoede en Wanica Star kon zowaar de gelijkmaker aantekenen. Semper bleef de veel betere ploeg en in de 15 minute kon Tony de Weer uit een scrimmage voor het doel de bal tussen veel spelers door in het doel schieten (1-2).  Daarna kon Gino Kos een mooie solo goed afronden en bracht de stand op 1-3. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was Wanica Star de weg kwijt, bij vrijwel elke beslissing van de scheidsrechter bleven ze protesteren.

Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft bleven ze protesteren tegen een door de scheidsrechter gegeven hoekschop aan Semper Altius. Na het (on)nodige pluk en trekwerk had de scheidsrechter er genoeg van en besloot een speler van Wanica Star met een rode kaart van het veld af te sturen. Bij het uiteindelijk nemen van de hoekschop werd er weer door diverse spelers geduwd en getrokken met als resultaat een strafschop voor Semper Altius. Die werd netjes door Arend Balyon verzilverd (1-4). In de 75e minuut haalde een speler van Wanica Star zonder een poging te doen om de bal te spelen Desly Rodenburg onderuit, en ook deze actie leverde Wanica Star een 2e rode kaart op. De wedstrijd was toe al gespeeld, maar even laten besloot Tony de Weerd om Wanica Star te helpen. Hij speelde de bal terug Danny vd Oever, maar die rekende daar niet op en langzaam rolde de bal het Semper-doel in. (2-4). Dit tevens de eindstand. Door het gelijkspel van Quick Steps bij WIK kwamen we door een beter doelsaldo weer op de tweede plaats terecht. Door de 4-0 thuisnederlaag van VCS liep de voorsprong op deze ploeg op te 8 punten en dit zou voldoende moeten zijn om in de laatste vijf wedstrijden de tweede of derde plaats veilig te stellen.

Komende week is er met Pasen geen wedstrijd daarna kan er uitgekeken worden naar de wedstrijden tegen Quick Steps (thuis) en RAS (uit).