2533SR
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3887423

Opstelling Semper Altius 1

Semper Altius ging het (kunstgras)veld op met het doel om de ontluisterende nederlaag in de thuiswedstrijd tegen HDV (1-4) recht te zetten.
En dat lukte buitengewoon. Al vanaf het begin werd, ondanks het gemis van twee belangrijke middenvekders, HDV onder druk gezet en de uiteindelijke eindstand was niet in verhouding met de vele doelkansen die Semper kreeg. Een slippetje in de achterhoede zorgde er echter voor dat HDV al na 10 min met 1-0 voorkwam. Arend Balijon zorgde er voor dat al een minuut later die foutje weggepoetst kon worden. (1-1) In de 32e minuut zorgde Mitchel Burgwal met een afstandsschot voor de 1-2 en in de 39e minuut zette Kees vd Straaten uit de JO19 de 1-3 ruststand op het niet aanwezige scorebord.
In de rust werd Beau vd Heiden gewisseld voor Daniel Vink. In de 58e minuut werd de doorgebroken Kees vd Straaten in het strafschopgebied aangetikt. De dader kreeg slechts geel van de scheidsrechter en Arend Balijon maakte uit de wel toegekende strafschop eenvoudig de 1-4.
20 minuten voor tijd kon HDV wat terug doen, de scheidsrechter liet, onterecht, doorspelen nadat de bal via de scheidsrechter bij een HDV-speler terecht kwam. Uit deze aanval wist HDV de 2-4 te maken. In de 83ste en 84e minuut wisten Arend Balijon en de ingevallen Nesiem Ould Dahman (uit het 3e elftal) de score te verhogen tot 2-6.
We kwamen daardoor weer op de 2e plaats terecht omdat Quick Steps uit bij Haagse Hout een 4-1 nederlaag te verwerken kreeg. RAS bleef nog ver weg door een afgetekende overwinning met 7-2 uit bij HPSV. Deze overwinning kwam wel pas in de 2e helft tot stand.
Komende zaterdag thuis tegen VCS. De uitwedstrijd op de Dedemsvaart weg eindigde in 2-2. Ook hier is dus nog wat goed te maken. Bij een overwinning thuis op VCS zijn we zo goed als zeker verzekert van de 2e periodetitel.