2286KT
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3906074

Opstelling

In de wedstrijd tegen HPSV kon het elftal de teleurstelling van het gelijke spel bij REMO van zich afspelen.
Het verschil tussen de bovenste ploegen in de 5e klasse en de onderste is ook nu weer behoorlijk groot.

Gelukkig had de KNVB gezorgd voor een scheidsrechter die wel in staat was om het spel van korte afstand te volgen.
De jonge vrouwelijke scheidsrechter had er, ondanks het slechte weer, zin in en was voor de 5e klasse een toppertje.

Al binnen 5 minuten kreeg Arend Balyon een mooie kans op de 1-0, maar zijn schot ging net naast het doel van HPSV. Al na 14 minuten moest Eki Korte noodgedwongen al de eerste wissel toepassen. Kees van der Straaten (uit de JO19) nam de plek van Daniel Vink in de spits over. Kees kreeg al binnen enkele minuten de kans om de score te openen, maar hij kreeg de bal na een mooie vrije trap van Morad Chalhi niet tussen de passen.

Even later wist Kees de bal na een mooie aanval terug te leggen op Gino Kos die met een mooie schuiver de 1-0 op het scorebord kreeg. Semper bleef kansen krijgen, terwijl HPSV niet meer kon doen dan verdedigen. In de 25e minuut schoot Roger vd Bosch de bal buiten bereik van de keeper op de doellat en even later kon Justin Wenkenbach de 2-0 aantekenen. Na ruim een half uur maakte Roger vd Bosch de 3-0. De keeper van HPSV redde daarna fraai op een goed schot van Arend Balyon
De ruststand van 3-0 was een goede afspiegeling van het krachtverschil in het veld.

Al snel in de tweede helft waren twee mooie acties van Gino Kos goed voor de 4-0 en 5-0.

Daarna kon Eki Korte rustig ook de wisselspelers spelminuten laten maken.
HPSV kon na ongeveer 70 minuten nog iets terugdoen door van afstand met een lob Danny te verrassen.

Maar weer Justin zorgde er voor dat het verschil weer opliep door van dichtbij de bal in het doel te werken. 6-1.

Ondanks het slechte weer waren er mooie spelcombinaties te zien, waardoor het vertrouwen in de komende wedstrijd tegen het nog steeds zonder puntverlies zijnde RAS.