1 - 7

TAC'90 F1

F-pupillen, F1, Groep 4 08

20 oktober 2012

De F1 moest vandaag aantreden tegen TAC’90. De laatste wedstrijd van de bekerpoule. De nummer 2 (wij) tegen de nummer 3. De winnaar zou tweede worden. We moesten het zonder Dominic doen die een weekend weg was. Onze mannen vlogen uit de startblokken en een schitterende combinatie tussen Leandro, Daniël en Brandon leidde bijna tot een goal. Milan nam slim een korte corner op Leandro en deze schoot net voorlangs. Dat beloofde wat. Uit het niets scoorde Tac. Wij gingen vrolijk verder, maar iets te vrolijk… Tac liet ons even zien hoe je countert: 0-2. Dat was het spelletje dat ze graag speelde. Tikkietakkie en snel diep op hun goede nummer 10. Eigenlijk is dat het verhaal van de wedstrijd. Wij voetballen best aardig en krijgen ook kansen. Bijvoorbeeld Daniël na een goede actie, maar hij had pech dat zijn schot met links op de paal kwam. Leandro haalde de bal achter zijn standbeen langs en schoot, maar de goede keeper van Tac bracht redding. Milan kreeg nog een goede kans, maar wachtte net te lang met schieten. Weer aaanval sloeg af en hoppa, een counter om onze oren. Daniël verdedigde nog wel goed, maar 2 man was toch iets te veel: 0-3. Mart redde ons nog een paar keer goed, zelfs een paar keer achter elkaar in één aanval. We gingen weer in de aanval en het leek wel een schiettent. Drie schoten achter elkaar, maar weer geen doelpunt. En ja hoor, een uitval van Tac en 0-4. Gelukkig was het rust. Eens kijken of Geronimo in de rust kon uitleggen wat snel omschakelen betekent.

Direct na rust stonden we verdedigend beter. Colin leek wel een tank en pakte heel veel ballen af. Onze andere tank Chris stond ook zijn mannetje en werkte keihard. Leandro had een goede actie in huis, maar voerde deze net te ver door en de keeper redde. Ineens was daar weer Tac met een lesje in effectiviteit 0-5. Complimenten voor de manier waarop we gewoon proberen te blijven voetballen. Damian speelde als een pitbull. Hij verdedigde fel, maar was niet te enthousiast. Zo ook nadat hij de bal afpakte op zijn plek, rechtsback. Hij kwam van duel in duel en won dat steeds en kon schieten. Helaas, weer de paal. Het was wel een corner. Damian nam deze en Leandro nam deze direct op zijn pantoffel: GOAL!!! Eindelijk zat het mee. 1-5. Tac bleef gewoon goed voetballen en ondanks weer een goede redding van Mart scoorden ze uit de rebound de 1-6. Even later viel nog de 1-7 en dat was ook de eindstand.  Niets aan te doen jongens. Ze waren vandaag gewoon beter. Ik had van tevoren nooit verwacht dat we 3e zouden worden in deze poule. In de competitie komen we ze nog een keer tegen en dan winnen wij gewoon. Man of the match was pitbull Damian. Oh ja, en ‘dad of the match’ was Andrès. Die had nog een mooie sliding in petto. Glad hè dat gras? Sander ‘Stark’, weer top gefloten.