59'

D-pupillen, D1, Groep 4 06

19 oktober 2013 9:00

19-10: Semper Altius D1-H.V.V. Hercules D2 2-1 (1-1).
Vandaag was onze laatste bekerwedstrijd in de poule. Omdat Hercules een paar weken geleden niet opgekomen was mochten we het nu nog een keer proberen. Deze keer kwam de tegenstander wel, al hadden ze kennelijk wel wat moeite moeten doen om hun team compleet te krijgen. Een aantal spelers werd door hun begeleiding niet bij naam genoemd (“he keeper”) dus waar die dan plotseling vandaan kwamen… Wij misten Jilhany en Timo wegens vakantie. En dus hadden we er 12 over. De warming-up was geconcentreerd en we begonnen ook best aardig maar scoren bleek lastig. De eerste keer dat de gasten na tien minuten over de middenlijn kwamen gaven we onnodig een corner weg en die verdween bij de eerste paal direct in het doel: 0-1. Hiervan raakten we heel erg in de war en al het voetbal verdween uit de ploeg. Zelfs passes over vijf meter kwamen niet meer aan. En dan is het zelfs tegen een hele matige tegenstander lastig voetballen. Als gevolg hiervan waren de beste kansen voor rust nog voor de gasten maar die scoorden niet en vlak voor rust maakte Yassin er na een corner van dichtbij 1-1 van. In de rust werd aangeven wat er mis ging en hoe dat beter zou kunnen en in eerste instantie leek het erop dat we dit goed oppakten en kregen we ook wat kansen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het weer moeizaam geploeter. Omdat Hercules nauwelijks meer van de eigen goal af kwam leek het ondanks onze hele matige wedstrijd wachten op een doelpunt voor ons maar omdat we te lang treuzelden bij de schietkansen kwam dat er niet. En ontsnapten we toen Hercules vijf minuten voor tijd uitbrak, hun rechtsbuiten alleen op Robin af kon lopen en die maar half kon redden. De bal leek de goal in te rollen maar Roy wist de bal op het laatste moment van de lijn af te halen. En niet veel later schoot Kleifran dan eindelijk wel raak: 2-1 in de 59e minuut. Die voorsprong hielden we ook in de drie minuten blessuretijd vast en zo wonnen we alsnog. En werden we dus gedeeld eerste in de bekerpoule, omdat het doelsaldo van Zoetermeer heel ruim beter was. Onze slechtste wedstrijd van het seizoen hebben we nu hopelijk gehad, want als we nog slechter gaan spelen worden de trainers echt wanhopig…