12 - 1

Semper Altius JO9-2

F-pupillen, F2, Groep 7 09

1 september 2012

Zoetermeer uit, altijd lastig! Na de zwaarbevochten maar verdiende overwinning op SV Oosterheem van vorige week wisten we dat het deze keer tegen FC Zoetermeer andere koek zou worden. En dat is gebleken. Onze tegenstander bestond uit 7 jongens én een meisje die allemaal 2e-jaars F zijn en al een heel seizoen samen hebben gespeeld. Kortom, een geoliede voetbalmachine. Het vroege tijdstip werkte natuurlijk niet in ons voordeel, want om 08.30 uur zitten we in het weekend meestal nog aan het voetbalontbijt: spaghetti met biefstuk! Toch?

Enfin, we waren met 14 F-jes aanwezig wat natuurlijk te veel is voor één elftal. Gelukkig wilde FC Zoetermeer 8 tegen 8 spelen zodat we ‘maar’ 6 wissels hadden in plaats van 7. In de 1ehelft stond Sorosh in de goal en gaf Zoetermeer gelijk vol gas. Binnen 5 minuten stond het al 2-0 voor hen en dat was even schrikken. Daarna herpakten we ons aardig en onder luide aanmoedigingen van de vele opgekomen ouders, vrienden en familie gingen we op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar de aanmoedigingen langs de lijn en de inzet van de Semperianen in het veld mochten niet baten, bij de rust stond het al 5-0 voor FC Zoetermeer.

Ondanks de tactische bespreking en een keeperswissel in de rust (Dani ging keepen) ging FC Zoetermeer in de 2ehelft gewoon verder waar ze in de 1ehelft mee begonnen waren: scoren, scoren en helaas … nog eens scoren. Alvorens we met onze ogen hadden geknipperd stond het 12-0. Maar toen was de F2 het zat en kwam de ware kracht van ons team bovendrijven. Valentino, Tristan, Tijn, Thom, Sorosh, Sani, Owen, Omar, Lorenzo, Justin, Firsten, Donny, Dani en Bastian keken elkaar eens diep in de ogen en zeiden tegen elkaar: “zo kan het niet langer!”. De jongens stroopten de mouwen op, verzamelden alle moed en gingen op zoek naar de eretreffer. Eerst schoot Tristan nog keihard op de lat, dat was de 1ewaarschuwing. Maar even later schoot Sorosh de zeer verdiende 12-1 wel in het net. Jammer genoeg was de wedstrijd vlak daarna afgelopen, anders hadden we zeker nog een paar doelpunten meer gemaakt.

De goede lijn van de laatste 5 minuten werd in de penaltyreeks doorgetrokken en danzij de rake penalties van Donny, Owen, Sorosh, Tristan en Valentino wisten we deze glansrijk te winnen. Ondanks de flinke nederlaag van de wedstrijd hebben de F2’tjes moed, karakter en inzet getoond, zodat we met een goed gevoel huiswaarts konden keren.

Zaterdag 8 september a.s. is onze volgende wedstrijd. Dan spelen we om 11.00 uur thuis tegen HVV F8. Dit is de stand in de bekercompetitie na de wedstrijden van afgelopen weekend, we doen nog goed mee!

• Concordia F7                  2-6
  • FC Zoetermeer F7          2-6
  • HVV F8                           2-6
  • RKDEO F10                     2-3
  • Semper Altius F2             2-3
  • Oosterheem F1               2-0
  • Wilhelmus F8                   2-0
  • Leidschenveen F3            2-0